szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei Igazgatóságának közlése szerint 880 hektár mezőgazdasági területet, illetve két horgásztavat öntött el az árvíz a megyében.

A NAK közleménye szerint a víz alá került szántóföldek, rétek és legelők főként Adony, Baracs, Besnyő, Ercsi, Iváncsa és Rácalmás körzetében találhatók. Adonyban egy 80 egyedet számláló húsmarhaállományt áttelepítettek. A településen működő, mintegy 500 ezer tonna gabona tárolására alkalmas raktárbázis jelenleg üres, a létesítményt a védművek várhatóan megvédik az áradástól.

Fejér megyében a vadmentéssel érintett terület nagysága megközelíti az 1700 hektárt. Rácalmáson a Nagy-szigetet teljesen ellepte a Duna, az ártéren rekedt vadakat csónakokkal menti a helyi vadásztársaság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!