szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MTVA kiadta az atlatszo.hu-nak a Marslakó című, megbukott tévésorozatra vonatkozó adatokat, miután az oknyomozó portál csütörtökön bejelentette, hogy közérdekű adatok eltitkolásának bűncselekménye miatt feljelentést tesz az MTVA ellen.

Az MTVA csütörtökön kézbesítette az atlatszo.hu-nak a Marslakók című tévésorozat finanszírozására vonatkozó adatokat - közölte az MTI-vel az MTVA. A közmédia ezzel teljesítette a közérdekű adatok kiadására vonatkozó jogerős bírósági ítélet rendelkezéseit - olvasható a közleményben. Az ítéleti rendelkezésben megjelölt adatokat az MTVA postai úton kézbesítette az atlatszo.hu ügyvezetőjének. Az MTVA azt írja, hogy az ítéletben megjelölt megállapodásokat saját honlapján közzétette. Az MTVA közleménye arról is szót ejt, hogy a fentieken túlmenően az elmúlt héten és szerdán a további ítéleti kötelezettségeinek is eleget tettek. A műsor megszüntetéséről szóló megállapodás itt olvasható.

Az atlatszo.hu csütörtökön azt közölte, hogy feljelenti a rendőrségen az MTVA-t közérdekű adatok eltitkolásának bűncselekménye miatt. Ezt azzal indokolták, hogy jogerős ítélet ellenére az MTVA nem hozta nyilvánosságra a produkcióval kapcsolatos adatokat. A portál felidézi, hogy 2012 augusztusában kérték az MTVA-tól a több száz millió forintba kerülő Marslakók című napi szappanoperával összefüggésben a Marslakók Produkciós Kft.-nek kifizetett és még kifizetni kívánt tételek listáját, továbbá a kft. által kibocsátott számlákat. Meg akarták ismerni a műsorgyártás megszüntetéséről szóló szerződést is. Később pert indítottak, amelyet előbb első-, most pedig másodfokon is megnyertek - írták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szén-monoxid-mérgezés miatt hat embert kórházba vittek egy budapesti társasházból

Szén-monoxid-mérgezés miatt hat embert kórházba vittek egy budapesti társasházból

Koronavírus: meghalt 102 beteg és 2855 új fertőzöttet találtak

Koronavírus: meghalt 102 beteg és 2855 új fertőzöttet találtak

Videón a titok: így működik az Oppo feltekerhető kijelzős telefonja

Videón a titok: így működik az Oppo feltekerhető kijelzős telefonja