szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Orbán Viktor szerint épphogy válság idején kell sportlétesítményekre költeni, válság idején kell "felszívnunk magunkat". A kormányfő a szolnoki Vízilabda Aréna átadásakor arról beszélt, hogy ha nincs tömegsport, mindennapi testnevelés, akkor a még jól teljesítő élsportot is le fogják húzni a ritkán sportoló átalagmagyarok.

Épp' 25 éve alapította 5 társával a Fidesz helyi szervezetét, és akkor arról álmodoztak, hogy Szolnok egyszer majd olyan lesz, mint egy nyugat-európai nagyváros, most újabb lépést tettek ebbe az irányba - mondta a miniszterelnök a szolnoki Vízilabda Aréna átadó ünnepségén szombaton (az átadást a kormany.hu élőben közvetítette - a szerk.).

A kormányfő szerint minden irányból az európai válság hírei jönnek, közben Magyarországon „hétről hétre újabb létesítményt adnak át”. Szerinte fel kell tenni a kérdést, hogy ilyen válságos időszakban kell-e ilyen nagy sportlétesítményeket építeni. Szerinte a helyes válasz az, hogy ilyen időkben kell „felszívnunk magunkat”.

Magyaroszág keveset sportol

A miniszterelnök azt mondta, nagyon fontos, hogy a sportvezetők, a kormány és a helyi önkormányzat mellett a helyi vállalkozókat is meg lehetett nyerni a fejlesztéshez. Külön megköszönte a mellette álló Nyerges Zsoltnak, hogy segítette a beruházást. (Nyerges a több százmilliárdnyi közbeszerzést elnyert Közgép vezetője, médiavállalkozó, befolyásos szolnoki ügyvéd. A Közgép a szolnoki vizisportok egyik fő támogatója – a szerk.) A miniszterelnök megígérte, jövőre javulni fog az edzők anyagi háttere is.

Bene Ildikó képviselő, Kemény Dénes, Orbán Viktor, Szalay Ferenc polgármester és Nyerges Zsolt
©

A kormányfő felidézte, hogy 2021-ben vízilabda és úszó-világbajnokságot rendez Magyarország, sportolóink rendszerint sok aranyérmet gyűjtenek be az olimpiákon. Ugyanakkor hozzátette: az Európai Unió 28 államából mi vagyunk a negyedik ország, ahol a legkevesebbet sportolnak az emberek. „Ezzel az élsportot is le fogjuk húzni magunk mellé”, ezért kell szerinte a mindennapi testnevelés, a tanuszodák építése vagy a látványsportot támogató adókedvezmény. Orbán arról beszélt, ebben jelentős változások történtek 2010 óta, majd azt mondta, hogy 234 ezerről 302 ezerre nőtt az igazolt sportolók száma.

Kemény Dénes, a vízilabda válogatott volt kapitánya, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke arról beszélt, hogy a tervek szerint további újabb uszodák épülhetnek a közeljövőben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Izrael mégsem küld ajándék vakcinákat Magyarországra

Izrael mégsem küld ajándék vakcinákat Magyarországra

 Az Erste szerint a régióban a magyar gazdaság ugorhatja a legnagyobbat

Az Erste szerint a régióban a magyar gazdaság ugorhatja a legnagyobbat

A németek még nem mondtak le a 2032-es olimpiarendezésről

A németek még nem mondtak le a 2032-es olimpiarendezésről