szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Leállt az összes okmányiroda informatikai rendszere kedd reggel – erősítette meg a hvg.hu értesülését az egyik iroda és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) is. Egyelőre nem tudják, meddig tarthat a hiba kijavítása.

Leállt az okmányirodák informatikai rendszere kedden reggel – erősítették meg az egyik fővárosi okmányirodában. Az ügyfeleknek azt mondták, egyelőre semmilyen ügyet nem lehet elintézni.

Sorszámot ugyan osztottak – papíron, kézzel felírva, mert semmi sem működött –, és visszahívást is ígértek, de egyelőre nem tudni, mikor indulhat el újra az informatikai rendszer. A probléma országos, egyik okmányirodában sem működik a rendszer.

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalánál (KEK KH) a hvg.hu kérdésére azt közölték, hogy már dolgoznak a hiba elhárításán, de ők sem tudják, mikor állhat helyre a szolgáltatás. Egyelőre azt sem tudták megmondani, mi okozta a rendszer összeomlását.

Később, kedden dél körül a KEK KH azt közölte, átmenetileg szünetel az okmányirodai ügyintézés technikai okok miatt. Hozzátették, a zavar megszüntetésén a szolgáltatók folyamatosan dolgoznak, a rendszer újraindításáról és az ügyintézés megindításáról pedig azonnali tájékoztatás adnak majd.

©

A KEK KH az okmányirodai rendszer működtetése mellett közel 300 okmányiroda szakmai felügyeletét is ellátja – derül ki a hivatal honlapjáról.

Ezenkívül az anyakönyvi hálózatért, a Schengeni Információs Rendszerért és a kormányablakok integrált ügyfélszolgálatáért is felel, illetve ez a hivatal üzemelteti a kományportált és más közigazgatási honlapokat is.

Emellett a KEK KH a kormányhivatalok informatikai rendszerének szakirányítási feladatait is ellátja, és informatikai támogatást biztosít más mellett a választások lebonyolításához.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Audi A3 35 TDI-teszt: a dízel jó hírneve

Audi A3 35 TDI-teszt: a dízel jó hírneve

Etikai állásfoglalást kért Zacher Gábor nyilatkozatáról Kásler főtanácsadója

Etikai állásfoglalást kért Zacher Gábor nyilatkozatáról Kásler főtanácsadója

Karácsony a kormány részéről freudi elszólásként értelmezi a tömeggyilkos kifejezést

Karácsony a kormány részéről freudi elszólásként értelmezi a tömeggyilkos kifejezést