szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Előfordult korábban is, hogy a szocialista titkosszolgálatok embereit alkalmazták, az viszont új és nem okvetlenül örömteli fejlemény, hogy politikai pozícióba is emelték őket – mondta Kövér László házelnök a Heti Válaszban megjelenő interjújában.

Az elvektől függetlennek látszó döntések akkor is kárt okoznak, ha rövid távon nincs látható hatásuk – mondta Kövér László a Heti Válasz kérdésére, miszerint nem tartja-e rossz üzenetnek, hogy bizonyos kormányzati pozíciókba olyan személyek jutnak el, akik a múlt rendszer ügynöki hálózatát működtették, illetőleg a Fidesz által okkal ostorozott offshore-világhoz kapcsolódnak.

Kövér az interjúban úgy fogalmazott, korábban is előfordult, hogy a szocializmus titkosszolgálatának az embereit alkalmazták, csak eddig politikai pozícióba nem emelték őket. Ez szerinte új fejlemény és nem okvetlenül örömteli.

Hozzátette, hogy a miniszterelnöki felelősséget viszont nem szeretné átvállalni, és úgy gondolja, az emberekkel kapcsolatos minden kérdésben az ártatlanság vélelmére tekintettel kell lenni.

©

Az interjúban szó esett Soros György szerepéről is, akinek a magyarországi jelenlétét a Heti Válasz szerint a Fidesz korábban örömmel vette, most viszont kárhoztatja. Kövér László erre úgy reagált, hogy a két álláspont között viszont végbement a rendszerváltás.

A házelnök szerint Soros az egypártrendszerű Magyarországon hozzájárult a diktatúra lebontásához, most viszont egy demokratikus országban igyekszik gyengíteni a választáson kormányra jutott erők pozícióját.

Kövér László szerint ma érdemes feltenni a kérdést, hogy a pártállam utolsó éveiben Soros miként kaphatott privilégiumot saját befolyásának a kiterjesztésére a kommunistáktól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A korlátozások ellen tüntettek Amszterdamban

A korlátozások ellen tüntettek Amszterdamban

Szijjártó: Kínában a vakcinát a 60 év fölöttieknél is engedélyezték

Szijjártó: Kínában a vakcinát a 60 év fölöttieknél is engedélyezték

Nyugaton havazás, északon extrém hideg várható

Nyugaton havazás, északon extrém hideg várható