szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy értelmezhetetlen banki igazolás és különböző üres oldalak miatt elutasították a Tilos Rádió frekvenciapályázatát.

Meglehetősen érdekes okokra hivatkozva veszítheti el a Tilos Rádió a frekvenciáját.

A Tilos Rádió jelenlegi, 90.3 MHz-re szóló rádiószerződése alapján november 5-ig sugározhat, a frekvenciapályázatot még nyáron írta ki a Médiahatóság, és július 22-ig lehetett pályázni. A Tilos honlapján azt írta, összesen 467 oldalas szakmai anyagukat határidőre beaadták, kinyomtatva, szkennelve, pdf formátumban, 6 db egyforma CD-másolatban.

Szeptemberben a Médiahatóság két hiánypótlást kért:

  • a három hónapra a megfelelő anyagi hátteret nem látták biztosítva
  • nem volt számukra kielégítő a banki lekötésről szóló igazolás.

A rádió az elsőt pótolta, a másodikat viszont nem értették A pályáztató nem volt hajlandó elmagyarázni, mit ért alatta, illetve a számlavezető bank sem értette, hogy mit akarhatnak.

Végül a pályázat benyújtását követő 86. napon kaptak egy hivatalos levelet, amelyben alaki hiányosságok miatt elutasítják a Tilos Kulturális Alapítvány pályázatát. Két okra hivatkozva:

  • a CD-re került anyag nem teljesen egyezik meg a papíron beadott pályázati dokumentációval, ugyanis a számozott oldalak hátsó, nem számozott, üres, átlósan áthúzott, 467 oldalát nem szkennelték be
  • az új banki igazolást sem fogadták el

A végzés azt jelenti, hogy sikertelen lett a frekvenciapályázat, ahol még egy induló volt. Amennyiben eredménytelen lesz az eljárás, úgy nemsokára újból kiírásra kerül. "Szerencsére, az elhúzódó eljárás miatt már korábban kértük a november 5-én lejáró sugárzási engedélyünk meghosszabbítását, amelyet időközben megkaptunk, így a rádió továbbra is szólni fog, és amennyiben a másik pályázó sem nyer, úgy a hosszabbítási lehetőség többször is kérhető, egészen a következő pályázat eredményes lezárásáig" – írták.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
43 millióhoz közelít a koronavírussal fertőzöttek száma a világon

43 millióhoz közelít a koronavírussal fertőzöttek száma a világon

Láncra kötve vonszoltak egy félholt kutyát Apcon, a postás mentette meg

Láncra kötve vonszoltak egy félholt kutyát Apcon, a postás mentette meg

Szükségállapotot vezettek be Spanyolországban a koronavírus-járvány miatt

Szükségállapotot vezettek be Spanyolországban a koronavírus-járvány miatt