szerző:
hvg.hu

Orbán Viktornak válaszolnia kell arra, hogy melyik a Fidesz igazi arca. Ezen kívül a devizahitelek forintosítása lesz napirenden.

1 2
Sorrend megfordítása

Rogán: igenis csökkennek a törlesztőrészletek

Rogán Antal is a devizahitelesekről beszélt, azt mondta, hogy több tízezerrel fog csökkenni a devizahitelesek törlesztője a forintosítás után. Mint mondta, jobban járnak a hitelesek, átlagosan 25 százalékkal lesz kevesebb a törlesztőrészlet.

MSZP: nem csoda, ha az ország tüntet

Tóbiás József szerint nem szabad csodálkozni, hogy ma az egész ország tüntet. A közfelháborodás jogos – mondta az MSZP elnöke. Mert nagy szerinte az elszegényedés, a korrupció, az emberek jogosan érzik, hogy a kormány nem foglalkozik az ügyükkel.

Kormány: Amit a szocik elvettek, azt a Fidesz visszaadta

Tállai András államtitkár összehasonlította az elmúltnyolcévet és a fideszes kormányzást. Míg a szocialisták többször emelték a rezsi árát, ezzel szemben a rezsicsökkentés eddig 350 milliárdot hagyott a családok zsebében.

De tovább sorolta még Tállai:

A szocik  a közszférátől elvették a 13. havi bért, a Fidesz viszont életpályamodellt adott, és emelte a béreket.

A szocik elvették a 13. havi nyugdíjat, a Fidesz visszaadta. (Itt Tállai nem említette meg a magánnyugdíjak államosítását).

A szocik belevitték a devizahitelbe az embereket, a Fidesz-kormány meg kivezette őket.

Az államtitkár szerint lehet, hogy az adók száma növekedett, de az adóterhelés nem.

Jobbik: ez a megszorítások büdzséje

A jobbikos Volner János is a költségvetést bírálta, ami a Jobbik szerint a megszorítások és az új adók költségvetése. Volner szerint 7 új adót kell majd a vállalkozásoknak fizetiük, egyre kevesebb jut majd a szegényekre, viszont a bürokráciát nem építik le.

A kormány is örül

Hogy ennyi gyerek születik, meg ennyien házasodnak.

A KDNP nagyon boldog

A KDNP-s Aradszki András a csonka családok, a házasságon kívül született gyerekek miatt aggódott. Szerinte ez csak a szocialista kormányok alatt volt jellemző, mert a mostani kormány rengeteget tett a családokért. Ez a kormány meg akarja állítani a népességfogyást, és "ezt a fiatalok észrevették" – mondta.

Példaként hozta fel, hogy februárban rengetegen házasodtak, 964-el többen idén, mint tavaly. Ráadásul több gyerek is született, főleg áprilisban.

Mindennek a KDNP nagyon örül, mert ez az ő politikájuk ereddménye. Legalábbis szerintük.

Meglepetések a forintosítási törvényben

Benyújtották a forintosításról szóló törvényjavaslatot. Eszerint a devizahitelek forintosítását 2015–2016 folyamán kell végrehajtaniuk a bankoknak, de már a jóval a forintosítás előtt, 2015 januártól rögzített árfolyamon kell megfizettetniük a devizaadósokkal a törlesztőrészleteket.

Répássy: A kormány milliókon segített

Répássy Róbert államtitkár szerint a forintosítás egy javaslatfolyamatba illeszkedik bele. Az első ilyen júniusban volt, amikor a Kúria döntését végrehajtotta az Országgyűlés. Ezután döntöttek a bankok elszámoltatásáról, majd meghatározták, milyenek a fair bankok.

Ez az intézkedéscsomag segít összesen 1,3 millió családon.

LMP: a kormány becsapta a devizahiteleseket

Az LMP-s Schmuck Erzsébet szerint a kormány becsapta a devizahiteleseket és a bankok oldalára állt. Mert olyan árfolyamon kötelezi az adósokat a forintosításra, amellyel bent ragadtak az emberek a devizahitel-csapdában. Mint mondta, ezzel tulajdonképpen többet kell majd visszafizetniük. "Ez rossz megoldás" – mondta, hozzátéve, hogy ezt a Fidesz is tudja.

Az LMP-s képviselő szerint ez nem megoldás, hanem a helyzet súlyosbítása. Szerinte inkább az LMP javaslatát kellett volna alapul venni, ami a problémát azonnal rendezte volna.

Ráadásul az MNB hatalmas hasznot húz ebből, amit az LMP erkölcstelennek tart.

Megint eltávolítják az uniós zászlókat

Kövér László kivitette az uniós zászlókat, amiket a szocialista képviselők vittek be. Kövér ezt azzal magyarázta, hogy ez a magyar parlament ülésterme.
1 2

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Határozatban követelné az MSZP a rokkantnyugdíjasok kárpótlását

Határozatban követelné az MSZP a rokkantnyugdíjasok kárpótlását

A költözéskor megmaradó tárgyakat gyűjti össze rászorulóknak egy ingatlaniroda

A költözéskor megmaradó tárgyakat gyűjti össze rászorulóknak egy ingatlaniroda

Megszólalt a Miniszterelnökség Gruevszki-ügyben

Megszólalt a Miniszterelnökség Gruevszki-ügyben

A szomorú mosolya miatt mémmé vált budapesti nyugdíjas lett a nyíregyházi állatkert reklámarca – videó

A szomorú mosolya miatt mémmé vált budapesti nyugdíjas lett a nyíregyházi állatkert reklámarca – videó

Két baleset is történt az M30-ason Sajópetrinél – fotók

Két baleset is történt az M30-ason Sajópetrinél – fotók

A járulékplafon eltörlése a lengyeleknél alkotmányellenes, nálunk nem

A járulékplafon eltörlése a lengyeleknél alkotmányellenes, nálunk nem