szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Orbán Viktornak válaszolnia kell arra, hogy melyik a Fidesz igazi arca. Ezen kívül a devizahitelek forintosítása lesz napirenden.

1 2
Sorrend megfordítása

Rogán: igenis csökkennek a törlesztőrészletek

Rogán Antal is a devizahitelesekről beszélt, azt mondta, hogy több tízezerrel fog csökkenni a devizahitelesek törlesztője a forintosítás után. Mint mondta, jobban járnak a hitelesek, átlagosan 25 százalékkal lesz kevesebb a törlesztőrészlet.

MSZP: nem csoda, ha az ország tüntet

Tóbiás József szerint nem szabad csodálkozni, hogy ma az egész ország tüntet. A közfelháborodás jogos – mondta az MSZP elnöke. Mert nagy szerinte az elszegényedés, a korrupció, az emberek jogosan érzik, hogy a kormány nem foglalkozik az ügyükkel.

Kormány: Amit a szocik elvettek, azt a Fidesz visszaadta

Tállai András államtitkár összehasonlította az elmúltnyolcévet és a fideszes kormányzást. Míg a szocialisták többször emelték a rezsi árát, ezzel szemben a rezsicsökkentés eddig 350 milliárdot hagyott a családok zsebében.

De tovább sorolta még Tállai:

A szocik  a közszférátől elvették a 13. havi bért, a Fidesz viszont életpályamodellt adott, és emelte a béreket.

A szocik elvették a 13. havi nyugdíjat, a Fidesz visszaadta. (Itt Tállai nem említette meg a magánnyugdíjak államosítását).

A szocik belevitték a devizahitelbe az embereket, a Fidesz-kormány meg kivezette őket.

Az államtitkár szerint lehet, hogy az adók száma növekedett, de az adóterhelés nem.

Jobbik: ez a megszorítások büdzséje

A jobbikos Volner János is a költségvetést bírálta, ami a Jobbik szerint a megszorítások és az új adók költségvetése. Volner szerint 7 új adót kell majd a vállalkozásoknak fizetiük, egyre kevesebb jut majd a szegényekre, viszont a bürokráciát nem építik le.

A kormány is örül

Hogy ennyi gyerek születik, meg ennyien házasodnak.

A KDNP nagyon boldog

A KDNP-s Aradszki András a csonka családok, a házasságon kívül született gyerekek miatt aggódott. Szerinte ez csak a szocialista kormányok alatt volt jellemző, mert a mostani kormány rengeteget tett a családokért. Ez a kormány meg akarja állítani a népességfogyást, és "ezt a fiatalok észrevették" – mondta.

Példaként hozta fel, hogy februárban rengetegen házasodtak, 964-el többen idén, mint tavaly. Ráadásul több gyerek is született, főleg áprilisban.

Mindennek a KDNP nagyon örül, mert ez az ő politikájuk ereddménye. Legalábbis szerintük.

Meglepetések a forintosítási törvényben

Benyújtották a forintosításról szóló törvényjavaslatot. Eszerint a devizahitelek forintosítását 2015–2016 folyamán kell végrehajtaniuk a bankoknak, de már a jóval a forintosítás előtt, 2015 januártól rögzített árfolyamon kell megfizettetniük a devizaadósokkal a törlesztőrészleteket.

Répássy: A kormány milliókon segített

Répássy Róbert államtitkár szerint a forintosítás egy javaslatfolyamatba illeszkedik bele. Az első ilyen júniusban volt, amikor a Kúria döntését végrehajtotta az Országgyűlés. Ezután döntöttek a bankok elszámoltatásáról, majd meghatározták, milyenek a fair bankok.

Ez az intézkedéscsomag segít összesen 1,3 millió családon.

LMP: a kormány becsapta a devizahiteleseket

Az LMP-s Schmuck Erzsébet szerint a kormány becsapta a devizahiteleseket és a bankok oldalára állt. Mert olyan árfolyamon kötelezi az adósokat a forintosításra, amellyel bent ragadtak az emberek a devizahitel-csapdában. Mint mondta, ezzel tulajdonképpen többet kell majd visszafizetniük. "Ez rossz megoldás" – mondta, hozzátéve, hogy ezt a Fidesz is tudja.

Az LMP-s képviselő szerint ez nem megoldás, hanem a helyzet súlyosbítása. Szerinte inkább az LMP javaslatát kellett volna alapul venni, ami a problémát azonnal rendezte volna.

Ráadásul az MNB hatalmas hasznot húz ebből, amit az LMP erkölcstelennek tart.

Megint eltávolítják az uniós zászlókat

Kövér László kivitette az uniós zászlókat, amiket a szocialista képviselők vittek be. Kövér ezt azzal magyarázta, hogy ez a magyar parlament ülésterme.
1 2

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Németországban, Romániában és Ukrajnában is rekordot döntött az új koronavírusos betegek száma

Németországban, Romániában és Ukrajnában is rekordot döntött az új koronavírusos betegek száma

Az EU-nak köszönhető, hogy egyelőre marad ingyenes strand a Balatonon

Az EU-nak köszönhető, hogy egyelőre marad ingyenes strand a Balatonon

Hatos karambol a Balaton felé az M7-esen

Hatos karambol a Balaton felé az M7-esen