szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Miközben nemrég bejelentették, hogy a Külgazdasági- és Külügyminisztériumból 107 embert elbocsátanak, Szijjártó Péter teremfocicsapatából hatan is az államtitkár, majd külügyminiszter környezetében kaptak állást. A Külügyminisztérium a cikk megjelenése másnapján közleményben tiltakozott azzal kapcsolatban, hogy munkatársuk hobbijával élcelődünk.

A szocializmusban az amatőrnek számító hivatásos focistáknak volt egy ún. sportállása. A személyijükben szereplő munkahelyen nem is nagyon kellett feltűnniük, csak a havi fizetésükért mentek be. Ehhez képest tényleg haladás, ha Szijjártó Péter csapattársai a munkaidejüket bent töltik a minisztériumban, ahol a a spori a nagyfőnök, a közvetlen felettesük pedig természetesen meg van elégedve a munkájukkal.

Igaz, azért nem Tichykről vagy Göröcsökről beszélünk, és még csak nem is NB1-es labdarúgókról, hanem félprofi körülmények között dolgozó teremfocistákról. Mondjuk, azok inkább a jobban eleresztettek – köszönhetően részben annak is, hogy főnökük futsalozik, és épp a Dunakeszi Kinizsiben, akárcsak ők.

 

A csapatkapitány
©

Kvázi állások

Az, hogy az állások a Külgazdasági- és Külügyminisztériumban mennyire lehetnek kreáltak, csak sejtéseink lehetnek. Nem jelent túl sok jót, hogy a vs.hu kiderítette, a bruttó 885 ezer forintot kereső Benkő Szilárd kvázi kabinetfőnököt azért nem lehetett kinevezni kabinetfőnöknek, mert nincs diplomája.

Igyekeztünk megszondáztatni az érintettek környezetét: így például, hogy gondolták volna-e, Temesi Norbert és társaik a külügynek fognak dolgozni. Mint megtudtuk, jelenleg sokan jól szórakoznak azon, hogy Temesi korábban tanácsadóként, most pedig protokollreferensként dolgozik Szijjártó környezetében. „Milyen tanácsot adhatott vajon Temesi?” – kérdezgetik egymást arról a fiúról, aki a Fradi-utánpótlást követően nagypályán a felnőttben a BLSZ I-es RKSK-ig (Rákosmente Községi SK) vitte, futsalban viszont válogatott lett.

Monspart László legszebb pillanatai

 

Mindenesetre nem úgy emlékeznek rá, mint aki a diplomácia területén bármilyen tanácsot tudna adni. Arról eddig a KÜM nem nyilatkozott, hogy a referensi munka egyúttal azt is jelenti, hogy az érettségi azért megvan. Forrásaink abban sem biztosak, hogy a KÜM-ben azért elengedhetetlen nyelvtudással így van. (Mint ahogy megjelent, Temesi tanácsadóként havi 490 ezret, protokollreferensként 400 ezret számlázhat.)

A Külügyminisztérium közleménye
A KKM ezennel tisztelettel felhívja a figyelmet a tárcánál dolgozó személyekkel kapcsolatos tényekre. A KKM soha nem vette figyelembe és nem is szólt bele, hogy melyik munkatársa milyen hobbit űz szabadidejében. A több mint 800 munkatársunk közül munka után többen lovagolnak, zenélnek, festenek, kirándulnak, és összesen ketten pedig futsaloznak. Ezen két utóbbi személy - Temesi Norbert és Monspart László - munkájával hivatali felettesük elégedett, tisztességgel elvégzik munkájukat, ami ha nem így lenne, nem dolgozhatnának a KKM-ben. 

Andréka Domonkos 2010 és 2012 között a Miniszterelnökség, Miniszterelnöki Protokoll Osztályának munkatársa volt, majd a Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub ügyvezetőjeként dolgozott, ahol 2014.07.14-én szűnt meg a jogviszonya. A KKM-be való érkezése előtt lemondott posztjáról és átadta a teljes feladatkört. Azóta kizárólag a KKM protokolláris feladatait látja el. Munkáját tisztességgel és magas szintű szakértelemmel végzi el. 

A miniszteri kabinet koordinátora, Benkő Szilárd néhány megszakítással 2000 óta dolgozik Szijjártó Péter mellett. Munkáját tisztességgel elvégzi, élvezi a miniszter bizalmát. A KKM-ben a munkatársak teljesítményét továbbra sem hobbijuk, hanem elvégzett munkájuk alapján fogjuk megítélni.

Kapuscsere

Hasonló rejtély Monspart László szakmai alkalmassága: ő már június közepén átment a minisztériumba, jelenleg bruttó 350 ezerért hivatalsegéd a parlamenti kabinet mellett. A magyar utánpótlás egyik műhelyében, a Szent István Gimnázium focicsapatában csiszolódó Hacker Gábor a Dunakeszi Kinizsi hálóőre. Ő mindössze 230 ezer forintot kap a miniszterelnökségen, igaz, már az Országgyűlés válogatottjában is szerepelt.

A 444 írta meg, hogy nemcsak a játékosok járnak jól:  Andréka Domonkos a Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub ügyvezetője (aki a posztot 2014 júniusáig töltötte be), 2010-ben lett a Miniszterelnökségen gyakornok, majd protokollreferns jelenleg pedig a KÜM-ben protokollfőnök – ha minden igaz, Temesi közvetlen főnöke

Miközben a Dunakeszi Kinizsitől hat ember is légióskodhat a KÜM-ben, az újdonsült miniszter nemrégiben jelentette be, hogy 107 embert küldenek el a KÜM állományából.

Dunakeszi gavallérjai
2013-ban az index cikkezett arról, hogy feltűnően megnőttek a szponzorpénzek a Dunakeszi Futsal Klubnál, ahol Szijjártó mellett többek között Horváth Ferenc és Vincze Ottó korábbi válogatott labdarúgók is játszanak. A néhány tízmilliós költésről a lap azt mondta, hogy körülbelül százszorosa a többi csapatének: a szponzorok között volt a Porsche Hungária, Nokia Siemens Networks Kft., a Teva, a Közgép, a Valton Security. Arról nem lehet tudni, hogy menyi pénzt kapnak (vagy kapnak-e egyáltalán) a játékosok azért, hogy a Dunakesziben fociznak (ezen a szinten a futsalban is van fizetés). A szponzorok titkolták, hogy mennyivel támogatják a klubot, de szerintük a híres embereknek köszönhetően a Dunakeszi Futsal Klub egy olyan csapat, amelynek nagy a médiaértéke.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Vajon a házi kedvenceink szeretnek minket, vagy csak a kajára hajtanak?

Vajon a házi kedvenceink szeretnek minket, vagy csak a kajára hajtanak?

Holtan találták a világbajnok brit dzsúdóst

Holtan találták a világbajnok brit dzsúdóst

Adókedvezményt kap, aki segít újjáépíteni a Notre-Dame-ot

Adókedvezményt kap, aki segít újjáépíteni a Notre-Dame-ot

Ismeretlen gyík került elő egy Microraptor gyomrából

Ismeretlen gyík került elő egy Microraptor gyomrából

Még mindig rejtély, ki és miért ölette meg az újságírónőt Máltán

Még mindig rejtély, ki és miért ölette meg az újságírónőt Máltán

Beyoncé új dalával bővült Az oroszlánkirály filmzenéje

Beyoncé új dalával bővült Az oroszlánkirály filmzenéje