szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a Jobbik március 15-i tüntetésén többen is Magyar Gárda-egyenruhában vettek részt, ami a törvény szerint szabálysértésnek minősül, a rendőrség nem intézkedett. A BRFK szerint azért, mert nem kaptak bejelentést.

Nem érkezett bejelentés, tehát nem merült fel szabálysértés gyanúja március 15-én a Jobbik tüntetésén, ahol többen is a betiltott Magyar Gárda egyenruhájában vonultak fel – ezt a választ kapta a VS.hu a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól arra a kérdésre, miért nem intézkedtek a feloszlatott egyesület színeiben fellépők ellen.

Arra a kérdésre nem adtak választ, hogy hivatalból nem kell-e ilyenkor intézkedniük.

A törvény szerint szabálysértést valósít meg, aki "nyilvános rendezvényen a bíróság által feloszlatott egyesület egyenruháját vagy formaruháját viseli". Sőt, aki feloszlatott egyesület vezetésében részt vesz, három évig terjedő szabadságvesztésre ítélhető a Btk. szerint.

Március 15-e a Jobbiknál
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lélegzetelálló fotót küldött haza a Perseverance a Marsról

Lélegzetelálló fotót küldött haza a Perseverance a Marsról

Fekete-Győr sokat csuklik: A Momentum nyomulása leforrázta az ellenzéket

Fekete-Győr sokat csuklik: A Momentum nyomulása leforrázta az ellenzéket

Nick Cave hirtelen kiadott egy új albumot

Nick Cave hirtelen kiadott egy új albumot