szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Kérdeztem önt? Kérdeztem önt?" – szólt indulatosan Kövér László házelnök a parlamenti jegyzőhöz, aki bátortalanul arra célzott, hogy fideszes képviselők is rendetlenkednek az ülésteremben. Pedig Kövér az MSZP-frakció tagjait nevelte épp.

A Kövér nevével fémjelzett parlamenti elnöki korszakban szinte megszokott, hogy a házelnök tanár bácsiként felügyel a locsi-fecsi gyerekekként viselkedő ellenzéki frakciókra, alig marad plenáris ülés enélkül. Intőt is ki szokott adni a nem kormánypárti képviselőknek, ha már túlmennek a házelnök felfogása szerinti határokon.

Az Országgyűlés hétfői ülésén is ki kellett osztania egy-két verbális sallert az MSZP-frakciónak, amelynek tagjai a vasárnapi boltzár visszavonásáról szóló hírtől feldobva tanácskoztak, nevetgéltek az ülésteremben.

Kövér az alábbi videó tanúsága szerint merengve várta a csendet, majd egyszer csak beleszólt a mikrofonba, hogy "Mi van???".

Majd: "Várom, hogy csönd legyen az MSZP-frakcióban. Várom, hogy kikiabálják magukat. Képtelenek, egyszerűen alkatilag alkalmatlanok arra, hogy öt percig csöndben maradjanak. Továbbmehetünk, vagy még szeretnének kiabálni kicsit?".

A jegyző Kövér baljáról bátortalanul odaszólt: "és a fideszesek?". Mire Kövér: "Kérdeztem önt? Kérdeztem önt?". A jegyző annyit válaszolt: "csak mondtam".

Kövér László számos parlamenti beszólását a legfrissebb HVG-ben megjelent házelnöki portréban is összegyűjtöttük, itt tudja őket végigböngészni, és szavazhat is a kedvencére.

Tudósításunkat a plenáris ülés hétfői eseményeiről itt olvashatja.

Ha nem láttad a mai parlamenti közvetítést, erről maradtál le. A felvételen a Magyar Országgyűlés Elnöke, valamint a hí...

Posted by Viktor Veres on Monday, 11 April 2016

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghosszabbítják a lezárást Ausztriában, kötelező az FFP2 maszk

Meghosszabbítják a lezárást Ausztriában, kötelező az FFP2 maszk

A Trónok harca óriásfarkasai csupán távoli rokonai a mai farkasoknak

A Trónok harca óriásfarkasai csupán távoli rokonai a mai farkasoknak

128 lakót fertőzött meg a koronavírus brit mutációja egy belga idősotthonban

128 lakót fertőzött meg a koronavírus brit mutációja egy belga idősotthonban