szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A világ legjobb férjének nevezte Lantos Lászlót a felesége. A férfi volt az, aki elcsalta azt a 18 éves nőt, akit utána Kiss Lászlóval és V. Lajossal együtt megerőszakoltak a Sportuszodában. A nő szerint a másik erőszaknál nem volt ott a férje, viszont tudja, hogy kik követték el.

A világ legjobb férjének nevezte Lantos Lászlót a felesége, Ducza Anikó, olimpiai bronzérmes tornász. A nő a TV2 Tények című műsorának nyilatkozott. Lantos Kiss Lászlóval, az úszóválogatott lemondott szövetségi kapitányával – aki azóta már díszpolgári címéről is lemondott – és V. Lajossal együtt 1961-ben megerőszakolta az akkor 18 éves Takács Zsuzsannát. “47 éve vagyok ennek az embernek a felesége, akinek azt mondhatom csak, hogy minden nőnek, mindenkinek aki a világon van, ilyen férjet és ilyen apát kívánok”.

Ducza Anikó azt is elmondta, hogy tudott a nemi erőszakról, mikor összeházasodtak Lantossal, szerinte akkoriban ez egyáltalán nem számított titoknak. A nő ugyanakkor azt állítja, a dolgok nem úgy történtek meg, ahogyan azt Takács Zsuzsanna elmondta.

Lantos volt az, aki becsalta az akkor 18 éves fiatal lányt egy melléképületben lévő szolgálati lakásba és ő volt az első, aki megerőszakolta. Azt Ducza is elismeri, hogy a nemi erőszak megtörtént, de szerinte az erőszak áldozata hazudik. Ezt azzal magyarázza, hogy a férje ekkor újságírói iskolába járt, ahol vizsgája volt, a vizsgabizottság tagjait mégsem idézték be tanúként.

Kisséknek volt egy nagyon hasonló ügyük rögtön másnap, de abban a sértett “ingadozó és megbízhatatlan” vallomást tett. Ducza szerint ennél az esetnél egyáltalán nem volt jelen a férje. Azt viszont sejtelmesen felvetette az interjú végén, hogy tudja, hogy ki volt a két másik férfi, akik Kissel együtt fogdosták és szexre akarták kényszeríteni a másik 18 éves lányt, de nem fogja elárulni a nevüket.

Akik inkább Takács Zsuzsannának hisznek, azok szerda délután flashmobon fognak kiállni mellette.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
700 ezer hajléktalan van az EU-ban - rohamosan nő a számuk

700 ezer hajléktalan van az EU-ban - rohamosan nő a számuk

A koronavírusba halt bele Böröndi Tamás, nem volt alapbetegsége

A koronavírusba halt bele Böröndi Tamás, nem volt alapbetegsége

Börtönbe zárná az állatkínzókat az állatvédelem miniszteri biztosa

Börtönbe zárná az állatkínzókat az állatvédelem miniszteri biztosa