szerző:
Tetszett a cikk?

Elébe ment az önkormányzat döntésének Kiss László: maga kéri, hogy változtassák meg a róla elnevezett városi uszoda nevét és lemond a díszpolgári címről – tudta meg a hvg.hu. Ebben a két kérdésben döntött volna szerda délután a százhalombattai képviselő-testület, de az erőszakolós botrányába végképp belefulladt Kiss megelőzte a vélhetően számára kedvezőtlen eredménnyel záruló ülést.

A hvg.hu információi szerint lemondott a neki adott százhalombattai díszpolgári címről, és maga kéri, hogy a város változtassa meg a róla elnevezett uszoda nevét a százhalombattai polgármesterhez eljuttatott levelében Kiss László. A levél május 10-i keltezésű, legalábbis erre hivatkozik a polgármester, Vezér Mihály abban az előterjesztésben, amiben informálja Kiss váratlan lépéséről a képviselő-testület tagjait – tudtuk meg névtelenséget kérő önkormányzati forrásból.

A testület ugyanis ma délután 13 órától tartja rendkívüli ülését, ahol ebben a két kérdésben döntött volna. Ahogy arról beszámoltunk, azt követően fordult nagyot a helyzet a városban, hogy a hétvégén az RTL Klubnak interjút adott az a korábban halottnak hitt asszony, akit Kiss László és két társa megerőszakolt. Korábban a képviselők megszavazták, hogy előbb közvélemény-kutatást tartanak arról, mi legyen a sztáredzőnek adott városi elismerésekkel, de az áldozat kiállása után már úgy gondolták, többé nincs eldöntendő kérdés.

Még a közvélemény-kutatást eredetileg kezdeményező pénzügyi bizottság elnöke, Nagy Balázs fideszes képviselő is azt mondta az interjú után: „reméli, hogy egységesen a díszpolgári cím visszavonása, illetve az uszoda nevének megváltoztatása mellett” voksol majd a testület. Valószínűleg ennek ment elébe Kiss azzal, hogy maga kezdeményezte az elismeréseinek visszavonását.

Nagy Balázs kérdésünkre megerősítette az információt Kiss önkéntes visszalépéséről, így a délutáni ülésen tulajdonképpen már nem kell az önkormányzati testületnek döntenie. „Természetesen a közvélemény-kutatás is teljesen okafogyottá vált. Remélem, hogy az egész Kiss-ügyet ezek után a város részéről lezártnak tekinthetjük” – mondta a képviselő.

Az úszóedző évtizedek óta Százhalombattán él, a Fidesz támogatásával 2014-ben alpolgármesterré választották, e posztjáról a botrány hatására mondott le. Nemrég írtuk meg, hogy az úszóedző érdekében „Kiállás Kiss László mellett” címmel aláírásgyűjtést is indítottak Százhalombattán, méghozzá a róla elnevezett uszodában. A városnak nemcsak névleg volt díszpolgára, forrásaink szerint az egyik legfontosabb és legelismertebb ember volt, ezért is rázta meg a helyieket nagyon az évtizedekkel ezelőtti ügyének napvilágra kerülése.

Már ő sem akarja, hogy a nevét viselje az uszoda
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
15 százalékkal nőtt a halálozások száma, és nem csak a járvány miatt

15 százalékkal nőtt a halálozások száma, és nem csak a járvány miatt

Magyarországon elsőként: 5G-hálózaton küldött át röntgenfelvételt egy egyetemista

Magyarországon elsőként: 5G-hálózaton küldött át röntgenfelvételt egy egyetemista

Újabb öt évig a Főtaxi marad a reptéri szolgáltató

Újabb öt évig a Főtaxi marad a reptéri szolgáltató