szerző:
hvg.hu

Egy parlamenti bizottsági ülés előtt egy fideszes képviselővel beszélgetve Rubovszky György azt mondta, nem fogják jövőre újraválasztani Áder Jánost köztársasági elnöknek, mert Orbán Viktor nem engedi.

"Viktor nem engedi meg" - mondta Rubovszky György arról, hogy miért nem választják meg újra Áder János köztársasági elnöknek. Rubovszky ezt egy bizottsági ülés előtt mondta, és a Hír TV kamerái fel is vették a beszélgetést, bár a politikus szerint a stáb egy magánbeszélgetést rögzített.

Rubovszky György, a parlament igazságügyi bizottságának KDNP-s elnöke a bizottság ülése előtt beszélgetett Vass Imre fideszes képviselővel, és azt is mondta, hogy akár házszabálysértés árán is megakadályozza egy jobbikos javaslat napirendre vételét.

Bár Vass figyelmeztette Rubovszkyt, hogy a Hír TV kamerája is a teremben volt, a KDNP-s politikus azt válaszolta, "ezt a mennyiségű hangot ez csak nem tudja rögzíteni", de mégis sikerült. A televízió így azt is felvette, ahogy Rubovszky azt mondta, jövő májusban nem választják újra Áder János köztársasági elnököt.

Közölték, hogy nem létezik, hogy újraválasszák, a Viktor nem engedi meg

- mondta a képviselő, aki hozzátette, pedig Áder nagyon ügyes volt, "egyetlenegy lényeges kérdést sem adott vissza úgy, megakadályozta volna".

Rubovszky utólag azt mondta a Hír TV-nek, egy magánbeszélgetést hallgattak ki, ezért "aljasok", de nem tagadta állításait.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője azt mondta, szerinte is egy magánbeszélgetés zajlott a bizottsági ülés termében a két országgyűlési képviselő között, de azt mondta, nincs arról tudomása, hogy Orbán Viktor ne akarná Áder János újraválasztását.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Párizsban megnyitják a középületeket a hajléktalanok előtt

Párizsban megnyitják a középületeket a hajléktalanok előtt

Lelepleződött Handóék ármánykodása?

Lelepleződött Handóék ármánykodása?

Fundamenta-ügynök: „addig csináljuk, amíg tart a munka”

Fundamenta-ügynök: „addig csináljuk, amíg tart a munka”

Boszorkányok készülnek rontást küldeni Trump főbírójára

Boszorkányok készülnek rontást küldeni Trump főbírójára

Az utcán állt a sor a Fundamenta-ügyfélszolgálat előtt a nyitásra várva

Az utcán állt a sor a Fundamenta-ügyfélszolgálat előtt a nyitásra várva

Megemelik az MMA-tagok életjáradékát

Megemelik az MMA-tagok életjáradékát