szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy parlamenti bizottsági ülés előtt egy fideszes képviselővel beszélgetve Rubovszky György azt mondta, nem fogják jövőre újraválasztani Áder Jánost köztársasági elnöknek, mert Orbán Viktor nem engedi.

"Viktor nem engedi meg" - mondta Rubovszky György arról, hogy miért nem választják meg újra Áder János köztársasági elnöknek. Rubovszky ezt egy bizottsági ülés előtt mondta, és a Hír TV kamerái fel is vették a beszélgetést, bár a politikus szerint a stáb egy magánbeszélgetést rögzített.

Rubovszky György, a parlament igazságügyi bizottságának KDNP-s elnöke a bizottság ülése előtt beszélgetett Vass Imre fideszes képviselővel, és azt is mondta, hogy akár házszabálysértés árán is megakadályozza egy jobbikos javaslat napirendre vételét.

Bár Vass figyelmeztette Rubovszkyt, hogy a Hír TV kamerája is a teremben volt, a KDNP-s politikus azt válaszolta, "ezt a mennyiségű hangot ez csak nem tudja rögzíteni", de mégis sikerült. A televízió így azt is felvette, ahogy Rubovszky azt mondta, jövő májusban nem választják újra Áder János köztársasági elnököt.

Közölték, hogy nem létezik, hogy újraválasszák, a Viktor nem engedi meg

- mondta a képviselő, aki hozzátette, pedig Áder nagyon ügyes volt, "egyetlenegy lényeges kérdést sem adott vissza úgy, megakadályozta volna".

Rubovszky utólag azt mondta a Hír TV-nek, egy magánbeszélgetést hallgattak ki, ezért "aljasok", de nem tagadta állításait.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője azt mondta, szerinte is egy magánbeszélgetés zajlott a bizottsági ülés termében a két országgyűlési képviselő között, de azt mondta, nincs arról tudomása, hogy Orbán Viktor ne akarná Áder János újraválasztását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már csőben van a Huawei P50 – nagy kérdés, mi lesz rajta

Már csőben van a Huawei P50 – nagy kérdés, mi lesz rajta

Vámos Miklós Demeter Szilárdnak: Takarodjon melegebb éghajlatra!

Vámos Miklós Demeter Szilárdnak: Takarodjon melegebb éghajlatra!

Négy harmincas éveiben járó koronavírusos beteg halt meg a pénteki adatok szerint

Négy harmincas éveiben járó koronavírusos beteg halt meg a pénteki adatok szerint