szerző:
hvg.hu

Összeszedtük, milyen további elismerések és kitüntetések járnak a szélsőjobb publicisztika királyának a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje után.

Csütötörtökön derült ki, Bayer Zsoltot a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje elismerésre terjesztette fel Áder János. A publicista kitüntetése rögtön vihart kavart, hisz megosztó, olykor gyűlölködő, zsigeri reakciókra építő írásai, publicista tevékenysége sokak szemében nem méltó semmilyen kitüntetésre.

Összeszedtük, hogy még milyen díjakra lehetne Bayert felterjeszteni munkássága fényében.

1. Kazinczy-díj

Azon diákok, tanárok és közéleti szereplők kapják meg az elismerést, akik példamutatóan szép nyelvhasználatuk révén sokat tesznek a magyar nyelv ápolásának ügyéért.

Bayer cikkeiben sorjáznak a míves megoldások: "És ekkor, 30 (!) másodperccel a vége előtt, a mindvégig támadó magyart a kirgiz faszszopó geci megintette passzivitásért"; "a Bede Márton fedőnevű soros-ügynök és szarjankó"; "a pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember"; "Továbbá még egy lehetőseget kene megvizsgálni: vajon ez a kretén fasz alkalmas-e bajor belügyminiszternek"; "Megmondaná valaki, hogy ez a tetves török kurva, ez a Sevval Aytekin vajon milyen jogon élhet ezek után akár egyetlen percet is Németországban?".

2. Magyar Toleranciadíj

A hazai közélet alakjait toleranciájukért, a kisebbségek és a másság támogatásáért, elfogadásáért díjazza.

"Magyarországnak és a Magyarországot jelentő emberi közösségnek jogában áll homofóbnak lenni"; "Minden heteroszexuálist sérelem ér, ha nyilvánosan lebuzizzák (lemelegezik)"; "a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik. Akkor és azzal akar üzekedni, akit és ahol meglát. Ha ellenállásba ütközik, gyilkol. Ott és akkor ürít, ahol és amikor rájön. Ha valamiért ebben akadályoztatva érzi magát, gyilkol. Az kell neki, amit meglát. Ha nem kapja meg azonnal, elveszi és gyilkol"; "Kik vagytok ti? Ki a fasz hívott ide benneteket? És ha már idepofátlankodtatok, akkor milyen alapon követelőztök? Elviselhetetlenek vagytok, szemtelenek, mint a piaci légy, nincs bennetek sem alázat, sem hála, nincs bennetek semmi emberi. Ti tényleg azt gondoljátok, hogy Európában bárkinek is kötelessége elviselni benneteket?" (a menekültekről 2015-ben); "Ti nagyjából ahhoz vagytok elegen, hogy egyszer végre kapjatok egy sistergős, rohadt nagy pofont. Nemsokára megyek Szekszárdra, ugorj már be a fórumomra, neked saját kezűleg ki is osztom a porciódat!" (Hadházy László LMP-s politikusnak).

3. Intercultural Achievement Award - díj a kultúrák közti párbeszédért

Olyan szervezeteknek jár - Bayert tekinthetjük tán intézménynek -, akik innovatív és sikeres projekteket valósítottak meg a kultúrák közötti párbeszéd terén.

"'Német vagyok!' - üvöltötte a müncheni mészáros, miközben megölt kilenc embert, köztük tiniket, gyerekeket. (...) Nem. Egy iráni állat ölt éppen." "És ha megesküszöl, hogy nem húzol a dugong testedre koncsítás női rucit, akkor egyszer megengedem, hogy kinyald a valagam" (Konok Péternek); "A törökök 98%-a a muszlim szunnita ágához tartozik. A wikipedia szerint pedig a kirgizek szintúgy szunniták. Nem állítom, mert nem állíthatom, hogy ennek a vallási hovatartozásnak bármi köze is van a bírói csaláshoz, de azért elgondolkodtam rajta…" (a kirgiz bíró segítette a német birkózót a magyar Lőrincz Viktor ellen, a német török bevándorló); "Mert gyávák vagytok, ócskák vagytok, patkányok vagytok. Azt hiszitek, ti vagytok az asszaszinok utódai, holott nem vagytok, csak pitiáner lótolvajok, és gyáva, végtelenül gyáva gyilkosok" (muszlimokról).

4. Nobel-békedíj

Aki kapja, az alapító Alfred Nobel szerint „legyen az a személy, aki a legtöbbet vagy a legkimagaslóbban tette a nemzetek barátságáért, a fegyveres erők csökkentéséért vagy megszüntetéséért, vagy békekongresszusok tartásáért és előkészítéséért.”

"Most háború van. (...) A széplelkek és az idióták már megírták összes, előre kitalálható gondolatukat. Hogy most majd meg kell mutassuk, és nem szabad, és nem lehet, és meg kell őrizni, és minden muszlim testvér. Szabad, lehet, nem kell megőrizni, és egyetlen muszlim sem testvér csak úgy, mert ez annyira szépen hangzik, és mert önsorsrontó, ön- és közveszélyes barmok szerint ez a politikailag korrekt. (...) Aki pedig mostantól nyitott határokról, befogadásról, toleranciáról meg integrációról pofázik, az nem egyszerűen idióta, mint eddig, hanem háborús bűnös, és úgy is kell bánni vele" (menekültkérdésről);  "Németországban közben a már 'beilleszkedett' jöttmentek ünneplik az iráni terrorista mészárlását" (a müncheni plázás merénylet után).

Lovagkereszttel tüntették ki Bayer Zsoltot

Az ammani egyetem kutatócsoportja tanulmányt tett közzé a jordániai gyerekmunkáról. Az elmúlt tíz év alatt megnégyszereződött azoknak az 5-16 éves gyerekeknek a száma, akik nem iskolába járnak, hanem dolgozni. És különösen megugrott a munkára kényszerülő szíriai menekült gyermekek száma.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Ez a laptop egy feltöltéssel 12 órán át megy, ígéri a Google

Ez a laptop egy feltöltéssel 12 órán át megy, ígéri a Google

Itt a BMW kicsi nagyautója, a 2-es Grand Coupé

Itt a BMW kicsi nagyautója, a 2-es Grand Coupé

A világhírű építészt sátánizmussal is vádolták, mégis mindenki vele akart terveztetni

A világhírű építészt sátánizmussal is vádolták, mégis mindenki vele akart terveztetni

Fiatal fiút rabolt ki a villamoson, senki se vette észre

Fiatal fiút rabolt ki a villamoson, senki se vette észre

Kivéreztetik a hivatalos pálinkafőzdéket a feketézők

Kivéreztetik a hivatalos pálinkafőzdéket a feketézők

2020-ban indítják útjára a hajót, amely önmagát navigálva kel át az Atlanti-óceánon

2020-ban indítják útjára a hajót, amely önmagát navigálva kel át az Atlanti-óceánon