szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két csepeli fideszes képviselő egy olyan indítványt nyújtott be, amely szerint az önkormányzat saját pénzből folytathatná tovább a kvótanépszavazás kampányát. A dolgot azzal indokolják, hogy a bevándorlók miatt az önkormányzati lakásokból is utcára kerülhetnének az emberek.

Szerdán rendkívüli testületi ülést tart a csepeli képviselő-testület, amely az október 2-i népszavazással fog foglalkozni – írja az Ittlakunk.hu.

Az oldal felhívja a figyelmet, hogy Ábel Attila és Morovik Attila fideszes képviselők ezen alkalomból egy indítványt is benyújtottak, amely arról rendelkezne, hogy a polgármester a helyi csepeli költségvetésből kampányoljon tovább "annak érdekében, hogy a referendum érvényes és eredményes legyen".

Az indítvány szerint a polgármesternek "minden rendelkezésre álló eszköz útján" kellene kampányolnia, így "különösen közvetlen megkereséssel írásban, telefonon, illetve egyéb közvetlen módon, az Önkormányzat lapjában és honlapján közzététellel".

Az indítvány indoklása is gyöngyszemeket tartogat, ebben azt írják, hogy a fenyegetettséget növelik a "Soros György által pénzelt" civil szervezetek és pártok is, riogatnak az illegális bevándorlók kényszerbetelepítésével, majd azt írják,

köztudott, hogy az illegális bevándorlókat sok helyen a települések önkormányzati lakásaiba költöztették be. A döntést hozók nem törődtek azzal, hogy ezekben a lakásokban évtizedek óta éltek bérlők. Csepelen 1475 önkormányzati lakás van: uniós kvóta alapján ezek lakóit is utcára tehetik, helyükre pedig illegális határátlépőket költöztethetnek.

Az önkormányzati lakások bérletéről egyébként maguk az önkormányzatok döntenek, és nem az EU, vagyis ha maga a csepeli önkormányzat nem teszi utcára a bérlőket, akkor az EU sem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lövöldözés volt Nigériában, húsz ember is meghalhatott

Lövöldözés volt Nigériában, húsz ember is meghalhatott

Most kiderül, hogy megtisztítható-e egy ország a vírustól, ha mindenkit letesztelnek

Most kiderül, hogy megtisztítható-e egy ország a vírustól, ha mindenkit letesztelnek

Szoboszlai a BL-ben is olyan gólt rúgott, amiről napokig fognak beszélni

Szoboszlai a BL-ben is olyan gólt rúgott, amiről napokig fognak beszélni