szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„Egy percig sem érezheti magát biztonságban az elkövető” – írták az ORFK csütörtök délutáni közleményében, amelyben arról számoltak be, hol tart a nyomozás a Teréz körúti robbantás ügyében. Eddig 591 bejelentés érkezett, valamint az eredmények között említik, hogy a razziában több más bűnözőt is lekapcsoltak.

A Teréz körúti robbantással kapcsolatban csütörtökig 591 bejelentés érkezett és 34 felvételt töltöttek fel arra az oldalra, amelyet a Belügyminisztérium hozott létre a felderítő munka segítéséhez.

A rendőrség honlapján azt írják: tovább folyik a hajsza a Teréz körúti robbantó után, egy percig sem érezheti magát biztonságban az elkövető. A Központi Nyomozó Főügyészség és a rendőrség folyamatosan gyűjti, értékeli az adatokat a szeptember 24-i bűncselekménnyel kapcsolatban. Az intenzív munka az általános közbiztonsági helyzetre is kihat – tették hozzá.

Ez azt jelenti, hogy több más bűnözőt is sikerült elkapni a nyomozás során. A robbantás napja óta, október 5-én éjfélig a rendőrség 1874 embert fogott el, közülük 492-őt érvényben lévő körözés alapján. 1045 embert bűncselekmény elkövetésén értek tetten, további 1066 embert bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt állítottak elő – sorolták.

Teréz körúti merénylet: azt állította, tudja, ki robbantott, most utána nyomoznak

Eljárást indítottak egy nő ellen, aki állítólag e-mailben 25 millió forintot kért, hogy elárulja, ki a Teréz körúti robbantó, ám kiderült, hogy blöfföl. A nő azzal védekezik, hogy más írta a levelet - adta hírül az Atv.hu.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fülke: a gödi polgármester elmondta, hol hibázott

Fülke: a gödi polgármester elmondta, hol hibázott

Egyre terjed a szilárd sampon – ami nem összekeverendő a száraz samponnal

Egyre terjed a szilárd sampon – ami nem összekeverendő a száraz samponnal

Elvitték a rendőrök az egyik hongkongi ellenzéki lap tulajdonosát

Elvitték a rendőrök az egyik hongkongi ellenzéki lap tulajdonosát