szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tavaly áprilisban rendkívüli szülői értekezleten jelentették be a XV. kerületi Neptun Általános Iskolában járó gyerekek szüleinek, hogy az intézmény jogutód nélkül megszűnik. Az eseményen az hangzott el, hogy az iskolát az alacsony kihasználtság miatt nem éri meg működtetni.

A szülői tiltakozás ellenére a következő tanévben a kerület más iskoláiban kényszerült megkezdeni a következő tanévet csaknem háromszáz – sajátos nevelési igényű – gyerek, és több mint negyven pedagógusnak is új munkahely után kellett néznie.

Az egyik szülő most azzal kereste meg az RTL Klub Híradóját, hogy az ügyben lezárult az ombudsmani vizsgálat, amely szerint az átszervezés nem volt jogszerű: az átalakítást kezdeményező Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) nem hagyott időt a szülőknek, hogy kifejtsék a véleményüket, és nehéz helyzetbe hozta a tanulási zavarokkal küzdő diákokat is.

A Neptunból – ahogy az ügy kipattanása idején a Bors értesült – valóban kínai-magyar kéttannyelvű iskola lett, a korábban lelakott épületének felújításán a Híradó riportja szerint most is dolgoznak.

Az egyik szülő szerint a Neptunból kirakott gyerekeknek nem volt könnyű a beilleszkedés az új iskolájukba, akad olyan család, amelynek három gyerekét három különböző intézménybe fogadták be, így komoly logisztikai feladatot kell megoldaniuk nap mint nap. Emellett az is gondot okoz, hogy a befogadó intézményekben nem ugyanazt a pedagógiai programot használják, mint a Neptunban, a váltás pedig megzavarta az egyébként is nehezen fejlődő tanulók nyugalmát.

Az RTL Klub az ügyben kereste a Kliket, ám adásukig nem kaptak választ kérdéseikre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hipószerű oldatot árult vírusirtóként és egymilliót kaszált egy férfi

Hipószerű oldatot árult vírusirtóként és egymilliót kaszált egy férfi

Egy székesfehérvári családtól érkezett az ország fenyője a Parlamenthez

Egy székesfehérvári családtól érkezett az ország fenyője a Parlamenthez

Radar360: Mától tesztelik itthon a tanárokat, az USA-ban heteken belül olthatnak

Radar360: Mától tesztelik itthon a tanárokat, az USA-ban heteken belül olthatnak