szerző:
Gomperz Tamás
Tetszett a cikk?

Rezsiököl vasököl, oda csap, ahova köll.

"A Soros-birodalom álciviljeit azért tartják fenn, hogy a globális nagytőkét és a politikai korrektség világát átnyomják a nemzeti kormányok fölött. Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani. És most ennek, úgy érzem, eljött a nemzetközi lehetősége."

Rezsi Szilárd Gestapo-tisztet, ÁVÓ-hadnagyot, Kreml szóvivőt fideszes alelnököt hallották.

Ülsz. Ledöbbensz.

Valami ott gyomortájon összerándul. Félni nem félsz, azt természetesen nem kell, nem vagy te bérrettegő, aki már 2010 előtt megmondta, mi jön. Már 2010 előtt megmondtad, mi jön.

Mégis ledöbbensz. Újra és újra ledöbbensz. Az összerándulások kicsit sűrűbbek és görcsösebbek, de persze ezt is el lehet viccelni.

Hogy ezek mekkora ótvar nagy komcsik – tulajdonképpen ez a visszatérő gondolat jut az ember eszébe elsőként. Ami terminológiai szempontból nem helyes, mondá nekünk TGM már többször. Biztosan igaza van, nem szabad komcsizni, hiszen ezeknek nem világnézetük van, csak baseballütőjük és pillangókésük. Mivel ellenség és permanens mozgósítás nélkül a rendszer nem működik, nem annyira jó fejlemény számukra, hogy a menekültek eltűntek. Nem baj, jön a következő mumus. Köröz a kéz a terepasztal fölött, ki tudja hol áll meg, végül az egyik bábura rámutat. A civilszervezetek elleni háború azért is remek ötlet, mert nem kell sokat tervezgetni, elég a Moszkvából átküldött módszertant lefordítani oroszról magyarra.

„Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani.” Pont így beszéltek 60 éve a kitakarítandó imperialista ügynökökről, és pont így fognak beszélni pár év múlva a kitakarítandó pártokról, amikor annak is eljön a nemzetközi lehetősége. Lásd még bérrettegés. Nem, ilyen nem lesz. Olyan sem lesz, hogy ellenzéki képviselőket retorzió érjen, ha nem vesznek részt az alkotmányozás folyamatában, hogy felszámolják a földrajzinév-bizottságot, ha nem értenek egyet a kormány helyesírási elképzeléseivel, hogy bezúzzák a legnagyobb ellenzéki napilapot, hogy a rendőrség jogvédőket vegzáljon, hogy a népszavazási kezdeményezéseket verőemberek tartsák kordában, hogy a hatalom médiája szervezetten járassa le a hatalomnak nem tetsző polgárokat.

Ez mind nem lehetséges. Két pont nem határoz meg egy diktatúrába tartó egyenest. Jön majd néhány kihallgatás és házkutatás és betiltás és meghurcolás, de ezt nem kell túl komolyan venni, ez nem személyes ügy. Fél év múlva majd más lesz a Soros. Azoknak a buzgó mócsingoknak, akik megvert nőket képviselnek, a romák iskolai elkülönítése ellen küzdenek, a kormányzati pénzköltést monitorozzák, most egy kicsit tönkreteszik az életét. Nem olyan nagy kár azokért, akiknek az a heppjük, hogy a hazai börtönöket látogatják és az elítéltek emberi méltóságát védik – gondolhatja a kedves olvasó, miközben még néhány év, és nagyon örülne a kedves olvasó annak, ha meglátogatnák őt azok, akik az elítéltek emberi méltóságát védik.

Ezek a szervezetek a töredékéből élnek annak, mint amennyibe a propagandaminisztérium egy közepes politikai kampánya kerül. Befolyásuk a valóságra igen csekély, ami abból is jól látható, hogy a tevékenységük ellenére a nőket verik, a romákat elkülönítik, a közpénzt pedig könnyed nyugalommal lopják. Veszélyességük a társadalomra, de még a hatalomra is nulla. Közös ismertetőjelük, hogy a gyengéket támogatják az erősebbekkel szemben, amiről az evangéliumok, a népmesék és a hagyományos erkölcsi nézetek azt tartják, hogy derék dolog. Az evangéliumokból és a népmesékből persze azt is tudjuk, hogy a derék embereket időnként üldözik a szaremberek.

Most megint az üldöztetés kora jön, ami mindig kiváló alkalom arra, hogy kiderüljön, ki hol áll. A következő hetek és hónapok tele lesznek olyan megszólalásokkal, hogy „amit a kormány tesz, az talán nem helyes, de azért a Soros is …”, vagy: „a kormány módszerei kicsit durvák, de az azért jogos elvárás, hogy ezek a civilszervezetek is átláthatóan …”

Akik így fognak beszélni, azok is szaremberek. Amikor az államhatalom dühödt vagy számító önkényében lesújt a kormánynak nem tetsző civilszervezetekre, azaz háborút indít a saját polgárai ellen, akkor nincs de. Akkor sincs de, ha valaki úgy gondolja, hogy a romákat jobb elkülönítve tanítani, a Soros által hirdetett eszmék tévesek, a civilszervezetben dolgozók pedig nem rendes emberek, hanem ingyenélő hippik.

Mindegy. Mert mi köze van ehhez a kormánynak? Ez az egyetlen kérdés, amit fel kell tenni. Milyen alapon foglalkozik egyáltalán egy kormány azzal, hogy a civilszervezetek mit csinálnak, és miért nem azon ügyködik, hogy a kórházakban ne négynapos hullák aszalódjanak a mosdókban? Ja, épp azért.

Hogy ezek mekkora ótvar nagy komcsik!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez történt: Bankkártyával lopó csalókat leplezett le a Jófogás

Ez történt: Bankkártyával lopó csalókat leplezett le a Jófogás

A Trónok harca óriásfarkasai csupán távoli rokonai a mai farkasoknak

A Trónok harca óriásfarkasai csupán távoli rokonai a mai farkasoknak

Győzelemmel nyitott a magyar válogatott a kézilabda-vébén

Győzelemmel nyitott a magyar válogatott a kézilabda-vébén