szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége is segített a kézre kerítésben.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság négy budapesti lakos ellen folytat eljárást csalás megalapozott gyanúja miatt – írja a Police.hu.

A nyomozás adatai szerint K. Tibor és társai 2016. november elején egy karancslapujtői, míg 2017 februárjában egy mórahalmi vállalkozás képviselőjét keresték meg és álnéven bemutatkozva magukat üzletembernek, valamint az egyik zsidó hitközség vallási vezetőjének adták ki. K. Tibor és társai a sértettek számára nemzetközi élelmiszer-kereskedelmi tevékenységhez szükséges egyedi igazolást – kósersági tanúsítványt – kínáltak fel készpénz ellenében. A gyanúsítottak a jogosulatlanul kiállított, tartalmában valótlan igazolásokért kért összegeket átvették, majd a hamis iratokat átadták a sértetteknek.

A három férfit a nyomozók Mórahalmon – a helyszínen –, míg negyedik társukat Budapesten fogták el. A rendőrök a hamis igazolásokat és az átvett készpénz egy részét megtalálták és lefoglalták.

A felderítésben a nyomozóhatósággal együttműködött a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!