szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Szociológia és Kommunikáció Tanszék is kiállt a CEU mellett.

A BME Szociológia és Kommunikáció Tanszéke is csatlakozott azokhoz, akik nyíltan vállalják, hogy kiállnak a CEU mellett.

"A fenyegetettség rombol" című közleményében a tanszék azt írta, a felsőoktatási törvény tervezett átalakítása úgy tűnik, hogy megalapozottan váltja ki a fenyegetettség érzését, amelyet egyre többen szóvá tesznek.

"A CEU fontos része a hazai felsőoktatásnak. A magyar és külföldi oktatók, kutatók és hallgatók aktív tagjai a magyarországi és nemzetközi szakmai közéletnek, a CEU meghatározó központja a magyar tudományosságnak. Az intézmény ellehetetlenülése és esetleges megszűnése nemcsak az intézmény oktatóinak, kutatóinak és hallgatóinak lenne veszteség, hanem mindannyiunknak, különösképpen a hazai tudományos szakmai műhelyeknek" – írták.

A tanszék ezért szolidaritását fejezte ki a CEU-val és azt is közölték, szeretnék a segítségüket felajánlani ahhoz, hogy a CEU-ra és a hazai tudományosságra irányuló fenyegetettség elháruljon.

Korábban többek között az Oktatói Hálózataz Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülésaz ELTE média szak, és a szakkollégiumok is kiálltak a CEU mellett, amelynek működését egy kedden benyújtott törvényjavaslat ellehetetlenítené. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája ellenben nem állt ki a CEU mellett, a szervezet elnöke azt mondta, szerintük időszerű volt a külföldi egyetemek működésével foglalkozni.

További híreink a témában itt olvashatók!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
PDSZ: A pedagógusoknak meg kell tagadniuk a jelenléti oktatásra vonatkozó utasítást

PDSZ: A pedagógusoknak meg kell tagadniuk a jelenléti oktatásra vonatkozó utasítást

Ittasan vezetett, elvették a jogsiját, de ez nem zavarta és két óra múlva ismét részegen ült volán mögé

Ittasan vezetett, elvették a jogsiját, de ez nem zavarta és két óra múlva ismét részegen ült volán mögé

Minél tovább maradunk a moratóriumban, annál többet fizetünk később

Minél tovább maradunk a moratóriumban, annál többet fizetünk később