szerző:
-ha
Tetszett a cikk?

Ismét videó került elő egy választási csalás gyanújáról, az MSZP följelentést tett. Gyanús mozgások a környéken.

Mint arról beszámoltunk, ma két helyen is időközi választást tartanak Budapesten. Zugló mellett Józsefvárosra irányul a politikafüggők érdeklődése, már csak azért is, mert a kerület talán legszegényebb részén nem akármilyen küzdelem bontakozott ki. A gyanús okokból távozott fideszes Balogh István Szilveszter képviselői helyéért ringbe szállt a rapper Dopeman, azaz Pityinger László, aki megszerezte az MSZP támogatását is, ugyanakkor indul a helyi evangélikus gyülekezetet vezető Bolba Márta, aki viszont Kocsis Mátéval (és részben saját egyházával) keveredett keserű vitába menekült- és hajléktalanügyben. A Fidesz a hivatalban lévő alpolgármesterek egyikét, Sántha Péternét indítja.

Az egzaltált magyarországi közéletben a voksolás természetesen megint túlmutat saját jelentőségén, ennek megfelelően máris hatalmas indulatok lángoltak föl körülötte. Állítólag Dopeman és Bolba Márta aktivistái az ellenzéki összhang jegyében összeütközésbe kerültek, az viszont tény, hogy mindkettőjükkel szemben beindult a Habony-média lejárató gépezete.

Ilyen előzmények után virradt föl a választás napja, amelyik legkevésbé sem hozott nyugalmat. Nemrég az MSZP-közeli Pesti Bulvár nevű portálra fölkerült egy videó, amelyen a körzetben készült, és amelynek tanúsága szerint férfiak arról beszélnek, hogy 2000 forintot kapnak, ha embereket visznek szavazni.

 

Az ügyben a szocialisták ezekben a percekben tesznek följelentést, megbízottjuk jelenleg a helyi rendőrségen tartózkodik. Az azonban nem derül ki a felvételről, hogy a törvénybe ütköző megbízás kinek az érdekében érkezett, azaz ki is buzdított szavazatvásárlásra.

Ugyanakkor más gyanús eseményekről is beszámoltak az érintettek. A Dankó utcában egy helyiek által jól ismert ember gépkocsival viszi a lakókat az egyik szavazóhelyiséghez, míg a körzetben található hajléktalanszállón is megnőtt az aktivitás. Az egyik szavazóhelyiségben lévő informátorunk beszámolt arról, hogy a helyi közéletben föltűnő tájékozatlanságot mutató, a hajléktalan szállós lakcímmel rendelkezők jelentek meg szavazni. Ráadásul az egyikük kijelentette, hogy nem lát, ezért a szavazatszámlálók közül ketten ikszelték be – utasításai alapján – az egyik jelölt nevét, mely jelölt nem esik távol a hatalom által favorizált aspiránstól…

Juharos Róbert, a Fidesz Józsefvárosi Szervezetének elnöke (percekkel cikkünk megjelenése után) kiadott közleménye:
Elfogadhatatlan a választók lefizetése

Sajtóhírek szerint valaki a szavazók lefizetésével akarja elcsalni a Magdolna negyedi választást. A Fidesz elfogadhatatlannak tartja a szavazók bármilyen törvénytelen eszközzel való befolyásolását. Felszólítjuk a jelölteket és támogató pártjaikat, hogy fejezzék be a tisztességtelen kampányolást és őrizzék meg a választás tisztaságát!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kínai metrón készült lesifotó a Xiaomi összehajtható okostelefonjáról

A kínai metrón készült lesifotó a Xiaomi összehajtható okostelefonjáról

Teljesen lezárták az M5-ös autópályát

Teljesen lezárták az M5-ös autópályát

Fullajtár Andrea: Döntenem kellett, rámegyek-e testileg és lelkileg a küzdelemre

Fullajtár Andrea: Döntenem kellett, rámegyek-e testileg és lelkileg a küzdelemre