szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Erzsébetváros polgármestere megoldást ígér a bulinegyedben tapasztalható zajjal és egyéb problémákkal kapcsolatban. Vattamány Zsolt azt mondta, hogy egyelőre muníciót gyűjt, így nem tudni, mit lépne ősszel a kerület.

Átfogó rendeletmódosítást készítenek elő szeptemberre a bulinegyed problémáinak megoldásához – ezt mondta a Magyar Nemzetnek Erzsébetváros polgármestere. Vattamány Zsolt szerint a kerületet elsősorban az ott lakók számára akarják élhetővé tenni, ehhez egyeztetéssorozatba kezdtek. Kedden három civil szervezettel tárgyaltak, de a polgármester beszélni akar a kerület országgyűlési képviselőjével és az összes önkormányzati képviselővel is az ügyben.

Bevonják a természetesen a vállalkozókat és a szórakozóhelyek tulajdonosait is, mivel nekik anyagi terheket is vállalniuk kell – tette hozzá a polgármester, de nem fejtette ki, pontosan mit jelent ez. A rendeletmódosításról sem mondott semmit, mert még muníciót gyűjt, emiatt a nyáron még szabadságra sem ment – derül ki a cikkből.

A Magyar Nemzet arról is ír: múlt héten Tállai András államtitkár, a NAV-elnöke Oláh Lajos ellenzéki képviselő írásos kérdésére azt válaszolta: tavaly azok a hetedik kerületi adózók, amelyek fő tevékenysége a szálláshely-szolgáltatás és a vendéglátás, a legfontosabb adónemekben és idegenforgalmi adó formájában majdnem 6,6 milliárd forinttal járultak hozzá az államháztartás bevételeihez.

A helyi ellenzéki hétfőn népszavazási kezdeményezést indított a bulinegyed ügyében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Kult

"Biztos, hogy szét kell b*szni?" – Tibi atya keményen beleállt a bulinegyedbe

Tibi atya, a magyar Facebook kedvence maga is a bulinegyedben üzemelteti kocsmáját. Most hosszabb írásban fejtette ki álláspontját a VII. kerületi szórakozóhelyek kontra VII. kerületi lakosság problémakörről. "Vajon eljutunk egyszer odáig, hogy ha a fejlődés problémákat vet fel, akkor a problémák és nem a fejlődés ellen harcolunk?"

Megvannak az ötös lottó nyerőszámai

Megvannak az ötös lottó nyerőszámai

Kitartó titkolózás: huszonharmadszor söpörte le a Fidesz az aktanyilvánosságot

Kitartó titkolózás: huszonharmadszor söpörte le a Fidesz az aktanyilvánosságot

Ilyen halálozási adatok mellett miért enyhít a kormány – szegezték a kérdést Kovács Zoltánnak az al-Dzsazírán

Ilyen halálozási adatok mellett miért enyhít a kormány – szegezték a kérdést Kovács Zoltánnak az al-Dzsazírán