szerző:
hvg.hu

Szerda este rendeznék a Közös Ország Mozgalom (KOM) következő fórumát Dunaújvárosban, de a vita várhatóan elmarad. Az eredetileg kinézett helyszín, a Bartók Kamaraszínház vezetése ugyanis az utolsó pillanatban visszakozott.

A 24.hu azt írja, hogy a szervezet először is az önkormányzathoz fordult, hogy a szükséges engedélyekről egyeztessen, ott azonban a jegyző azt közölte, hogy keressék az ügyben a mozi, a színház vagy a művelődési ház vezetőit, mert ők saját hatáskörben dönthetnek arról, mire adják oda az intézményeket.

A művelődési központban nem volt szabad időpont, a mozi pedig eleve elzárkózott. Maradt tehát a színház, amelynek igazgatója, Őze Áron azt szabta feltételül, hogy a szervezők vigyenek írásbeli engedélyt Cserna Gábor polgármeszertől.

A KOM kapott engedélyt, igaz, nem Csernától, hanem a jegyzőtől. A színház a múlt pénteken még elfogadta azt, hétfőn azonban jelezte, hogy mégsem jó. Gulyás Márton, a mozgalom alapítója beszélt az ügyben Őze Áronnal, aki csak akkor enged fórumozni, ha arra Csernától írásban utasítást kap.

A Facebookon a KOM azt közölte, hogy amennyiben Cserna és Őze "nem vet véget a rendezvény – nyilvánvalóan politikai indíttatású – akadályozásának, és ma este hétig nem kapunk írásbeli nyilatkozatot a fórum befogadásáról, annak megrendezését már nem tudjuk vállalni".

Jelezték azt is, hogy ez esetben a vita helyett – amelyre meginvitálták a körzet fideszes jelöltjét, Galambos Dénest is, aki előbb elfogadta, majd elutasította a meghívást – a képviselőjelöltekkel és a vendégekkel közösen demonstrálni fognak "a városvezetés jogtipró önkénye ellen".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!