szerző:
T. R.
Tetszett a cikk?

Kevés ennél töményebb lappal találkozni a kampányidőszakban. De a Rezsibiztos receptje most nem tömény, hagyományos, ámbár vitamindúsnak mondott egytálételt kínál.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Az újságban nem jelenhetnek meg politikai hirdetések, hiszen a kiadó nem küldte meg a hirdetési árjegyzékét az Állami Számvevőszéknek. Borbély Lénárd fideszes polgármester a lap idei első számában azt mondta, „az önkormányzat képviselő-testülete úgy döntött, hogy a Csepeli Hírmondó is hetente fog megjelenni, hogy elég információ jusson el az olvasókhoz a pártokról, jelöltekről és elképzeléseikről. Ennek megfelelően az országgyűlési választásokig megjelenő lapszámokban kiemelt szerepet fog kapni a csepeli és országos politika, a jelöltek és pártok bemutatása és elképzelése.”

Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy tömény kormánypropaganda és Németh Szilárd folyik a lapból, a Kúria a héten el is gáncsolta a lapot, döntésük szerint az, hogy a lapnak szinte minden egyes oldalán megjelenik Németh Szilárd neve, fényképe, a róla szóló bulvárba hajló tudósítás önmagában elegendő a választói akarat befolyásolására.

A Hírmondó ellen az Együtt nyújtott be kifogást, a választási eljárási törvény megsértése miatt a Csepel-Soroksár választókerületben illetékes választási bizottságnak, miután a Csepeli Hírmondó február 22-i számában aránytalanul sokat szerepeltette a fideszes Németh Szilárdot a többi jelölthöz képest.

Az Együtt szerint az önkormányzati lap megbontotta a jelöltek egyenlő esélyét azzal, hogy Németh Szilárd 19 alkalommal és 10 fotón szerepelhetett. Miután a Helyi Választási Bizottság ezt nem találta jogsértőnek, a párt a Kúriához fordult.

A Kúria ezért megváltoztatta a Budapest 17. számú OEVB határozatát, és megállapította a jogsérelmet, valamint eltiltotta a kiadót a további jogsértéstől, és a végzés rendelkező részének közzétételére kötelezte azt.

Ezek után vártuk az idei évfolyam kilencedik lapszámát, ami fejléce szerint március 8-án, tehát nőnapkor jelent meg, egy olyan, vélhetően menekülteket ábrázoló fényképpel, ami már önmagában alkalmas lehet az uszításra.

Németh Szilárdból nem lett látványosan kevesebb a lapban (bár lehet, a Kúria döntése már a Hírmondó lapzártája után jelent meg), a térség fideszes jelöltje végig pozitív színben tűnik fel, nem úgy, mint Szabó Szabolcs, aki négy éve legyőzte Némethet.

Bekerült a lapba az a manipulált kép az Együtt politikusáról, ami Németh Facebook-oldalán is megjelent néhány napja:

De a Hírmondó szerint az ellenzék migránsokat vinne Csepelre, lebontaná a kerítést, nem akarja megvédeni az országot, Soros egy kihívót akar. Egyetlen oldal van, ahol feltűnik az MSZP, a Munkáspárt és Thürmer Gyula, valamint a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is, ahogy gyűjtik az aláírásokat.

Németh Szilárd receptje most sok zöldséggel készülő csirke. Az nem derül ki, hány emberre készül az étel, de 2,5 kiló zöldség és 10-12 csirkecomb kell hozzá. De azt megtudtuk, ez a felesége kedvence.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!