szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Szó című vajdasági napilapban megjelent reklám szerint rövidesen aktivisták keresik fel a délvidéki magyar választópolgárokat. Azt nem tudni, ki áll a hirdetés mögött, ahogyan arról sincs információ, honnan tudják az aktivisták, hogy ki(k)nél kell csöngetniük.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

"Ikszelj! Mert magyarnak lenni kúl határon innen és túl" - szól a Magyar Szó című lapban megjelent politikai hirdetés, amelyet a Magyar Nemzet fedezett fel.

Azt írják, a vajdasági újság szombati számában két oldalon tájékoztatják az olvasót arról, hogy a délvidéki magyar választópolgárok levélszavazás útján vehetnek részt a magyarországi parlamenti választáson.

A hirdetés, amolyan gyakran ismételt kérdések jelleggel, még informálja is az olvasót, hogy mit kell ehhez tennie, melyek a fontosabb szabályok, és így tovább.

©

A legérdekesebb rész azonban a reklám azon része, amelyben arról írnak, hogy "a szavazat akkor érvényes, ha az adatlap pontosan van kitöltve. Ebben aktivistáink segíteni fognak Önnek".

A Magyar Nemzet szerint a titokzatás aktivisták nemcsak a kitöltésben segítik majd a választókat, a levelet be is fogják gyűjteni. Igaz, az nem derült ki, hogy az aktivisták honnan/kitől tudjhatják, kiket kell felkeresniük. A szöveg egyébként azzal felhívással zárul, hogy "ne bízzuk a szavazatunkat másra, számítsunk egymásra". A reklámanyagot illusztrációkkal is ellátták, és más szlogenek is olvashatók rajta.

Azt nem tudni, ki adta fel a hirdetést, csupán annyi derült ki, hogy fizetett politikai hirdetésről van szó.

A hirdetés azért is érdekes, mert a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint már csaknem 360 ezerre tehető a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgároknak a száma.

Tőkés László erdélyi magyar politikus, ma EP-képviselő a Fidesz legutóbbi győzelme kapcsán úgy nyilatkozott: szerinte a határon túlról leadott szavazatoknak döntő szerepe volt abban, hogy Orbánnak sikerült kétharmados többséget szereznie 2014-ben.

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Operatív törzs: A 89 év felettieket a háziorvosok oltják majd, késik a Pfizer szállítmánya

Operatív törzs: A 89 év felettieket a háziorvosok oltják majd, késik a Pfizer szállítmánya

The Times: Bidennek nem lesz ideje Európára

The Times: Bidennek nem lesz ideje Európára

Hófúvás és ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést

Hófúvás és ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést