szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szavazatok újraszámlálását, a többséget kisebbségbe szorító választási rendszer átírását, szabad sajtót és demokráciát követelő tüntetést tartottak Budapesten szombat este az Operától a Kossuth térre vonulva. Egy új választás a cél, az eszköz pedig az utcára vonuló tömeg - mondták a szervezők. A Himnusz és az Örömóda eléneklésével zárult a rendezvény. Sokan elindultak haza, mások még maradtak, az Oktogonon pedig zenés buli kezdődött. Az eseményeket alábbi élő közvetítésünkben követhette..

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában
1 2 3 4 5 6 7
12
Sorrend megfordítása

Tudósításunkat lezárjuk

Köszönjük a figyelmet, reggel jelentkezünk egy összefoglalóval a tüntetésről.

Lassan vége a bulinak

A tüntetők egy része átvonult a Fidesz Lendvay utcai székházához, de ott viszonylag gyorsan elapadt a tömeg. A Kossuth téren is lassan több a rendőr, mint a tüntető. Az oktogoni helyszín pedig leginkább egy vidéki discora kezd hasonlítani. Szól a zene, a "sorosbérenceknek" egy Belga számot kértek az imént. Ott sokak megtelepedtek, volt, aki párnát is vitt:

©
©

A Kossuth térről is szivárognak el az emberek

Folyamatosan hagyják el az emberek a Kossuth teret, mindenki arról beszél, hogy a Lendvay utcai Fidesz székháznál többen vannak. A Kossuth téren egy bő órája még 2-3 ezer ember volt, mostanra ezt 3-500 főre apadt.

A Fidesz székházhoz vonulhatnak az Oktogonról

Az terjed, az Oktogonon tüntető 1000 ember egy része átvonul a Lendvay utcai Fidesz székházhoz. Az Oktogonon techno party ment, most viszont felhangzott ott is az Orbán, takarodj.

Egy kopasz férfi megkérte, ne kamerázzák a kordonon belül ülőket

Egyre több rendőr sorakozik fel a Parlament lépcsőjén, miután a tüntetők egy része a kordont félrehajtva leült az elzárt részre, a rendőrökkel szemben. A tömeg folyamatosan skandál.

Egy felvételen látszott, hogy egy nagydarab, kopasz férfi megkéri az operatőröket, ne kamerázzák a földön ülőket, a kérésnek az operatőrök eleget tettek. 

Egy nagy csapat rendőr felsorakozott az Alkotmány utca bejáratánál

Most sorakoztak fel a rendőrök a parlamenttel szemben, az Alkotmány utcánál - jelentette tudósítónk.

©

Több tüntető átment a kordonon

Ria Ria Hungária-skandálás után kibontották a kordont a tüntetők, többen bementek a kordon mögé, és leültek a rendőrök elé. A rendőrök felsorakoztak a parlamenti lépcső elé, de nem nyúlnak azokhoz, akik leültek.

©

Most azt skandálják, "Orbán egy geci". Van, aki szidalmazza a rendőröket is.

©

Felsorakoztak a rohamrendőrök a Kossuth téren

2-3 ezer tüntető még kitart a parlament előtt, a többség csendesen álldogál. Néhány száz fő skandál, a tér egyre hangosabb. Hazaárulóznak, Orbán-Pintér takarodj-ot kiabálnak. A parlament előtt felsorakoztak a rohamrendőrök.

A tüntetők azt kiabálják, "magyar rendőr velünk van."

1 2 3 4 5 6 7
12

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Windisch Judit Itthon

Készül a gigatüntetés: Orbán beint vagy beijed?

A szavazatok újraszámlálását, a választási törvény átírását és demokráciát követel majd az előzetes becslések alapján több tízezer ember szombaton a fővárosban. A választási eredmény miatt ledöbbent szervezők azt ígérik, ez csak a kezdet, és azt mondják, tanultak az elődök hibáiból. A CEU tüntetések óta nem látott tömeg lehet az utcán szombaton.

hvg.hu Itthon

Tüntetéskisokos szombatra, így kerülje el az 50 ezres csekket

A különböző jogvédő szervezetek a korábbi tüntetések alkalmával pontokba szedték a tudnivalókat, ebből mutatjuk a legfontosabbakat. A rendőrség türelme fogytán, a legutóbbi diáktüntetés végeztével a spontán vonulók közül többen 50 ezres csekket kaptak, mert lementek az úttestre.

A beteg Selma Blair mellé álltak a hírességek

A beteg Selma Blair mellé álltak a hírességek

Feszítővágóval szabadítottak ki egy sofőrt a tűzoltók

Feszítővágóval szabadítottak ki egy sofőrt a tűzoltók

Brexit: már csak az ír-északír határkérdésre nincs válasz?

Brexit: már csak az ír-északír határkérdésre nincs válasz?

Nagy László visszatér, ha bajba kerül a válogatott

Nagy László visszatér, ha bajba kerül a válogatott

Kövér László: A kultúrharcnak a Fidesz húsz éven át elszenvedője és nem alakítója volt

Kövér László: A kultúrharcnak a Fidesz húsz éven át elszenvedője és nem alakítója volt

Szégyenteljes adatokkal dicsekednek a magyar hivatásos focisták

Szégyenteljes adatokkal dicsekednek a magyar hivatásos focisták