szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szavazatok újraszámlálását, a többséget kisebbségbe szorító választási rendszer átírását, szabad sajtót és demokráciát követelő tüntetést tartottak Budapesten szombat este az Operától a Kossuth térre vonulva. Egy új választás a cél, az eszköz pedig az utcára vonuló tömeg - mondták a szervezők. A Himnusz és az Örömóda eléneklésével zárult a rendezvény. Sokan elindultak haza, mások még maradtak, az Oktogonon pedig zenés buli kezdődött. Az eseményeket alábbi élő közvetítésünkben követhette..

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában
1 2 3 4 5 6 7
12
Sorrend megfordítása

Tudósításunkat lezárjuk

Köszönjük a figyelmet, reggel jelentkezünk egy összefoglalóval a tüntetésről.

Lassan vége a bulinak

A tüntetők egy része átvonult a Fidesz Lendvay utcai székházához, de ott viszonylag gyorsan elapadt a tömeg. A Kossuth téren is lassan több a rendőr, mint a tüntető. Az oktogoni helyszín pedig leginkább egy vidéki discora kezd hasonlítani. Szól a zene, a "sorosbérenceknek" egy Belga számot kértek az imént. Ott sokak megtelepedtek, volt, aki párnát is vitt:

©
©

A Kossuth térről is szivárognak el az emberek

Folyamatosan hagyják el az emberek a Kossuth teret, mindenki arról beszél, hogy a Lendvay utcai Fidesz székháznál többen vannak. A Kossuth téren egy bő órája még 2-3 ezer ember volt, mostanra ezt 3-500 főre apadt.

A Fidesz székházhoz vonulhatnak az Oktogonról

Az terjed, az Oktogonon tüntető 1000 ember egy része átvonul a Lendvay utcai Fidesz székházhoz. Az Oktogonon techno party ment, most viszont felhangzott ott is az Orbán, takarodj.

Egy kopasz férfi megkérte, ne kamerázzák a kordonon belül ülőket

Egyre több rendőr sorakozik fel a Parlament lépcsőjén, miután a tüntetők egy része a kordont félrehajtva leült az elzárt részre, a rendőrökkel szemben. A tömeg folyamatosan skandál.

Egy felvételen látszott, hogy egy nagydarab, kopasz férfi megkéri az operatőröket, ne kamerázzák a földön ülőket, a kérésnek az operatőrök eleget tettek. 

Egy nagy csapat rendőr felsorakozott az Alkotmány utca bejáratánál

Most sorakoztak fel a rendőrök a parlamenttel szemben, az Alkotmány utcánál - jelentette tudósítónk.

©

Több tüntető átment a kordonon

Ria Ria Hungária-skandálás után kibontották a kordont a tüntetők, többen bementek a kordon mögé, és leültek a rendőrök elé. A rendőrök felsorakoztak a parlamenti lépcső elé, de nem nyúlnak azokhoz, akik leültek.

©

Most azt skandálják, "Orbán egy geci". Van, aki szidalmazza a rendőröket is.

©

Felsorakoztak a rohamrendőrök a Kossuth téren

2-3 ezer tüntető még kitart a parlament előtt, a többség csendesen álldogál. Néhány száz fő skandál, a tér egyre hangosabb. Hazaárulóznak, Orbán-Pintér takarodj-ot kiabálnak. A parlament előtt felsorakoztak a rohamrendőrök.

A tüntetők azt kiabálják, "magyar rendőr velünk van."

1 2 3 4 5 6 7
12

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Windisch Judit Itthon

Készül a gigatüntetés: Orbán beint vagy beijed?

A szavazatok újraszámlálását, a választási törvény átírását és demokráciát követel majd az előzetes becslések alapján több tízezer ember szombaton a fővárosban. A választási eredmény miatt ledöbbent szervezők azt ígérik, ez csak a kezdet, és azt mondják, tanultak az elődök hibáiból. A CEU tüntetések óta nem látott tömeg lehet az utcán szombaton.

hvg.hu Itthon

Tüntetéskisokos szombatra, így kerülje el az 50 ezres csekket

A különböző jogvédő szervezetek a korábbi tüntetések alkalmával pontokba szedték a tudnivalókat, ebből mutatjuk a legfontosabbakat. A rendőrség türelme fogytán, a legutóbbi diáktüntetés végeztével a spontán vonulók közül többen 50 ezres csekket kaptak, mert lementek az úttestre.

Mi köze a pestisjárványnak az ingyenes színházhoz?

Mi köze a pestisjárványnak az ingyenes színházhoz?

Ingyen kaphatják meg az SMA-beteg gyerekek a Zolgensmát Ausztriában

Ingyen kaphatják meg az SMA-beteg gyerekek a Zolgensmát Ausztriában

BMW, Hyundai-KIA, Ford – sorra hívják vissza veszélyesnek ítélt akkumulátoros autóikat a gyártók

BMW, Hyundai-KIA, Ford – sorra hívják vissza veszélyesnek ítélt akkumulátoros autóikat a gyártók