Putyin miatt Magyarország lett a NATO gyenge láncszeme – mondta a volt amerikai helyettes külügyi államtitkár.

Kérdéses, hogy meddig hajlandóak a NATO-szövetségesek megosztani a magyar kormánnyal a katonai titkokat – nyilatkozta a Népszavának Thomas Melia volt amerikai helyettes külügyi államtitkár. Mint mondta, Magyarország „egyre meghittebb viszonyt ápol Putyin mind agresszívebb Oroszországával”, így „Magyarország lett a gyenge láncszem a NATO-ban”.

Melia arról is beszélt: nem érti, hogyan tűrhetik a magyarok az orosz befolyásszerzést azok után, ami a kommunizmus évei alatt történt.

A magyar kormány nemzetközi megítéléséről azt is elmondta: Magyarország kiközösítetté vált azokban a klubokban, ahová annak idején fontos volt belépnie, nem csak a NATO-ban, hanem az EU-ban is romlik a magyar pozíció.

Orbán Viktor ráadásul korábbi támogatóját, Soros Györgyöt tette meg „bizarr támadások” célpontjává. „Az ember kíváncsian figyeli, mostani szövetségesei közül kivel fordul szembe legközelebb” – mondta Melia Orbánról.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!