szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A kormánymédia támadásainak kereszttüzében álló Prőhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója szerint nem központi akarat van a liberális alkotók támogatásainak sajtóbeli elvitatása és az Operaház műsorának "kiigazítása" miatt.

Hónapok óta kóstolgatja a kormánymédia Prőhle Gergelyt, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatóját. Ennek ellenére Prőhle nem érzi úgy, hogy selyemzsinórt kapott volna. A HVG-nek azt mondta, teszi a dolgát a pályázatában leírtak szerint, a főnökei elég határozottak, ha ez nem felel meg többé, akkor majd szólnak. Abszurd kifizetőhelynek tartani egy múzeumot.

Prőhle arról is beszélt, nincs oka feltételezni, hogy a liberális alkotók támogatásának sajtóbeli elvitatása vagy az Operaház műsorának "kiigazítása" mögött központi akarat lenne,

"de az igaz, hogy a jobboldali közösségnek mindig volt kultúrharcos szárnya."

Szerinte nem kell és nem is lehet kulturális diktatúráról beszélni Magyarországon. Arról is beszélt, nem lehet tőle olyan mondatot idézni, ami nem felelne meg a munkaadója iránt elvárható lojalitásnak. További részletek a HVG e heti számában.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!