szerző:
HVG

A kormánymédia támadásainak kereszttüzében álló Prőhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója szerint nem központi akarat van a liberális alkotók támogatásainak sajtóbeli elvitatása és az Operaház műsorának "kiigazítása" miatt.

Hónapok óta kóstolgatja a kormánymédia Prőhle Gergelyt, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatóját. Ennek ellenére Prőhle nem érzi úgy, hogy selyemzsinórt kapott volna. A HVG-nek azt mondta, teszi a dolgát a pályázatában leírtak szerint, a főnökei elég határozottak, ha ez nem felel meg többé, akkor majd szólnak. Abszurd kifizetőhelynek tartani egy múzeumot.

Prőhle arról is beszélt, nincs oka feltételezni, hogy a liberális alkotók támogatásának sajtóbeli elvitatása vagy az Operaház műsorának "kiigazítása" mögött központi akarat lenne,

"de az igaz, hogy a jobboldali közösségnek mindig volt kultúrharcos szárnya."

Szerinte nem kell és nem is lehet kulturális diktatúráról beszélni Magyarországon. Arról is beszélt, nem lehet tőle olyan mondatot idézni, ami nem felelne meg a munkaadója iránt elvárható lojalitásnak. További részletek a HVG e heti számában.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!