szerző:
hvg.hu

Képeket töltött le a netről, hogy aztán az azokon lévő tárgyakat hirdesse.

Csalás vétsége miatt vádat emelt egy 29 éves kecskeméti férfivel szemben a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség, mert a vád szerint a férfi több mint négy hónap leforgása alatt 36 vevőjét károsította meg azzal, hogy az interneten árult termék vételárát előre elutaltatta velük, a terméket azonban esze ágában sem volt elküldeni.

A 29 éves kecskeméti férfinek nem volt miből megélnie, ezért az internetről képeket töltött le és az azokon lévő, kelendő tárgyakat 2016 márciusa és júliusa között eladásra kínálta különböző internetes portálokon. A vádlott a termékek vételárát előre kifizettette a vevőivel, akiknek egy megadott bankszámlára kellett az összeget átutalniuk. A férfi a meghirdetett tárgyakkal ténylegesen nem rendelkezett, így azokat nem is volt módja megküldeni a vevőknek, de ez nem is állt szándékában. Célja kizárólag az áruk vételárának csalárd megszerzése volt, amelyhez az akkori barátnője bankszámláját is – anélkül, hogy őt ebbe beavatta volna – igénybe vette.

A férfi többnyire elektronikai cikkeket, mobiltelefonokat, tabletet, monitort kínált eladásra, de volt, aki darts nyílkészletért vagy újságért fizetett hiába.

Győrtől Pátroháig, szerte az országban összesen 36 áldozatát károsította meg, akiknek gyanútlanságát kihasználva egyenként 3-4 ezer forint és 50 ezer forint közötti összegeket szerzett meg. 24 károsult jelentett be polgári jogi igényt kára megtérítése iránt. A vádlott alig több mint négy hónap leforgása alatt összesen 645 ezer forinttal gazdagodott, majd utána elérhetetlenné vált.

A korábban szökésben volt, idén június óta letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottat az ügyészség csalás vétségével vádolja, amely a bűnhalmazatra figyelemmel a törvény szerint 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
HPV elleni oltás: a kormány a fiúkat is beoltatná

HPV elleni oltás: a kormány a fiúkat is beoltatná

A terhességmegszakítás és a "kegyes halál" ellen tüntettek Párizsban

A terhességmegszakítás és a "kegyes halál" ellen tüntettek Párizsban

Most rögtön elszégyellheti magát mindenki, aki beszólt Vajna Tímeának

Most rögtön elszégyellheti magát mindenki, aki beszólt Vajna Tímeának

Két nappal autóbalesete után már biztonsági öv nélkül vezetett az angol királynő férje

Két nappal autóbalesete után már biztonsági öv nélkül vezetett az angol királynő férje

Mészároséké lett a ZÁÉV is

Mészároséké lett a ZÁÉV is

EP-választás: erdélyi magyar koalíciót javasol az EMNP

EP-választás: erdélyi magyar koalíciót javasol az EMNP