szerző:
hvg.hu

H. Tünde előbb beismerő vallomást tett, majd visszavonta azt, azóta pedig tagadja, hogy elkövette volna a gyilkosságot, de az ügyész szerint kétség sem férhet hozzá, hogy ő volt a tettes.

Befejeződött a Budapest Környéki Törvényszéken az érdi kettős gyilkossággal vádolt nő pere – írja a 24.hu. H. Tündét azzal vádolják, hogy megölt egy idős pedagógus házaspárt, akiktől korábban többször is próbált pénzt kölcsönkérni, sikertelenül. A nő édesanyjával, élettársával, három közös gyerekükkel és anyósával lakott együtt, nehéz anyagi körülmények között, több ismerősüktől is gyakran kértek kölcsön, miután már a törlesztőrészleteket sem tudták fizetni. H. Tünde élettársán keresztül ismerkedett meg az idős házaspárral, és tudta, hogy van spórolt pénzük.

Az idős férfi és nő holttestét csak napokkal a gyilkosság után találták meg a nyomozók. Az ügyész szerint a háromgyermekes asszony legalább tízszer sújtott le az idős nőre, majd hogy leplezze a bűncselekményt, végzett a konyhaasztalnál bóbiskoló, nagyothalló, látássérült férjével is. A lakást feldúlta, így a rendőrök számára egyértelmű volt, hogy rablógyilkosság történt. H. Tünde végül magát buktatta le azzal, hogy a lakás körül lófrált a helyszíneléskor, és folyamatosan a gyilkosság részleteiről kérdezősködött. Egyszer aztán azt mondta, pár nappal korábban ő is járt a házban, ekkor vált tanúból gyanúsítottá.

Beismerő vallomást tett, amit később visszavont, és bár a gyilkos fegyver vagy a nő aznap viselt ruhája nem került elő, az ügyész szerint kétségtelen, hogy H. Tünde követte el a gyilkosságot. A nő az utolsó szó jogán sem ismerte el a gyilkosságot, egyre csak azt hangoztatta, hogy ártatlan. Azt állította, hogy a hatóságok nyomás alatt tartották, csak ezért tett először beismerő vallomást.

A bíró emberölés bűntettében találta bűnösnek az asszonyt, akit 20 év fegyházra ítélt azzal, hogy a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható leghamarabb szabadon feltételesen. H. Tündét tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, és a több mint 50 milliós bűnügyi költséget is meg kell térítenie. Az ügyész súlyosbításért (életfogytiglanért), a vádlott és védője felmentésért, illetve a büntetés enyhítéséért fellebbezett. H. Tünde a másodfokú ítélet befejezéséig letartóztatásban marad.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bérgyilkossal akarta megöletni szüleit egy 19 éves fiatal

Bérgyilkossal akarta megöletni szüleit egy 19 éves fiatal

Nem lesz több száguldozás a német autópályákon a klímaváltozás miatt

Nem lesz több száguldozás a német autópályákon a klímaváltozás miatt

Megmérték, pontosan mennyire csinál jó képeket (és videókat) a Huawei Mate 20 Pro

Megmérték, pontosan mennyire csinál jó képeket (és videókat) a Huawei Mate 20 Pro

A kopaszodás vagy a csuklóméretem miatt nem kellek a nőknek?

A kopaszodás vagy a csuklóméretem miatt nem kellek a nőknek?

Szlovéniában terjeszkedne az OTP

Szlovéniában terjeszkedne az OTP

Nagy puttonyos hibrid: beárazták a legújabb Ford Mondeót

Nagy puttonyos hibrid: beárazták a legújabb Ford Mondeót