szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 24.hu azt írja, a kormánypárti publicista korábban is az I. kerületben lakott, február 20. óta azonban új lakcíme van, Úri utcai.

Havonta 31 ezer 737 forintért bérel lakást a Várban Bayer Zsolt – tudta meg a 24.hu a Budavári Önkormányzattól. A lap szerint a publicista a Várnegyed szívében, Orbán Viktor új rezidenciájától pár száz méterre fekvő Úri utcába költözött be, a közhiteles cégadatbázis szerint február 20-a óta az az új lakcíme.

Az önkormányzattól kapott tájékoztatás szerint Bayer tavaly szeptemberben cserével jutott hozzá a 49 négyzetméteres lakáshoz.

A lap szerint egy ekkora, a környéken kivehető ingatlanért piaci alapon a publicista által fizetett összeg tízszeresét is elkérhetik, de még az önkormányzat is hirdet bérlésre olyan, a Bayerével szomszédos, hasonló méretű lakás, amelynek induló bérleti díját 83 ezer forintban határozták meg.

A lakás megszerzésének körülményeiről Bayer Zsoltot is megkérdezte a lap, aki azt írta: az önkormányzati lakásért egy, a budai agglomerációban fekvő, 70 négyzetméter alapterületű kertes házat adott. Az Úri utcai ingatlan felújítására pedig számlákkal igazolhatóan 10 millió forintot költött. Azt is hozzátette, hogy ugyanannyi bérleti díjat fizet, mint a lakás előző lakója, és mindenki más a házban.

Megjegyezte még: "Szokjanak le végre arról, hogy mindenkit baszogatnak, aki merészel a Várban lakást szerezni magának ilyen módon."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!