szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Somogy megyei Várdán tüntették ki Bálint Györgyöt.

A Fidesz még februárban leszavazta Bálint gazda díszpolgárságát a főváros XVI. kerületében, most a Somogy megyei Várdán lett díszpolgár Bálint György kertészmérnök. A Népszava tudósítása szerint a falu polgármestere, Varga András azt mondta:

Gyuri bácsi régóta kapcsolatban áll a faluval, a kétezres években komoly segítséget nyújtott, hogy mi lehessünk az ország első madárbarát települése.

Bálint gazda a szombati ünnepségen úgy fogalmazott:

Az őszinte szeretet az egyik legszebb és legfontosabb.

Emlékezetes, amikor a XVI. kerület nemet mondott Bálintra, az egyik fideszes képviselő, Vincze Ágnes azzal indokolta döntését, hogy „ha pitiség, ha nem, én sem SZDSZ-es múlttal, sem szocialista múlttal nem támogatok senkit díszpolgárnak. Ez van. Lehet kiakadni meg személyeskedni, ebben a döntésemben az sem hatna meg, ha 110 éves lenne Bálint György”. A kertészmérnök most erre azt mondta:

Rosszul esett a megjegyzés, bár az is igaz, meglehetősen kontraproduktívra sikeredett. Ha nincs ez a kirohanás, talán már nem foglalkoznának velem annyit, de így elég komoly reflektorfénybe kerültem. Rengetegen megkerestek, sokan személyesen is, szegény feleségem nem győzött kávét főzni…

Sokan felajánlották az eset után, legyen náluk díszpolgár Bálint gazda. „Egyedül Várdáéra mondtam igent. Több évtizedes a kapcsolat a faluval és a vezetőjével, sokszor láttak már vendégül, tényleg tiszteletbeli helybélinek érzem magam.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dől a profit, ha sziesztázunk? –  Az alvás közgazdaságtana

Dől a profit, ha sziesztázunk? – Az alvás közgazdaságtana

Beperli korábbi vezérigazgatóját a McDonald’s

Beperli korábbi vezérigazgatóját a McDonald’s

2035-ra teljesen elolvadhat az északi-sarki jégtakaró

2035-ra teljesen elolvadhat az északi-sarki jégtakaró