szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lassuló német gazdaság okozta kockázatokról és az új európai vezetés összetételéről beszélhet majd szombaton Orbán Viktor Tusnádfürdőn.

Július 23-a és 28-a között rendezik a 30. Tusványost, az eseménynek hosszú évek óta állandó programpontja, hogy Orbán Viktor beszél, irányt mutat – ugyanis ezek minden évben jelentős politikai tartalommal bíró beszédek.

Orbán szombaton beszél majd, a tábor mottója pedig egy ismert Fidesz-szlogen parafrázisa: „egy a tábor”. A Népszava közben arról ír, miről fog beszélni a miniszterelnök. Egy, a kormányzati kommunikációval kapcsolatban álló forrás szerint:

a gazdasági kockázatokról is beszélhet Orbán, amelyek abból adódnak, hogy már harmadik negyedéve tart a német gazdaság jelentős lassulása.

„A stagnálás, a recesszió sem zárható ki a jövőben az Európai Unió legjelentősebb tagállamában, amely ráadásul Magyarország legfontosabb kereskedelmi partnere” – vélte a forrás. Az Orbán-beszédben szóba kerülhet még, hogy 30 éves Tusványos, valamint hogy milyen helyzet állt elő a májusi EP-választások után, továbbá hogy Ursula von der Leyent az Európai Bizottsági elnökévé választották.

 

Újabb tábort ural el a Fidesz?

Idén nem lehet kormányellenességgel vádolni a gombaszögi nyári tábort.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán Viktor most már akár ott is lehetne a Szuperkupán

Orbán Viktor most már akár ott is lehetne a Szuperkupán

Találtak egy teljesen újfajta bolygót, egy év 19 óráig tart rajta

Találtak egy teljesen újfajta bolygót, egy év 19 óráig tart rajta

Kedveli a windowsos böngészőjét? Az iPhone-ján is beállíthatja

Kedveli a windowsos böngészőjét? Az iPhone-ján is beállíthatja