szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A zárva tartó Aurórát támadta meg egy szélsőjobboldali csoport október 23-án, olvasónk elmondása alapján csak akkor kezdtek el skandálni, amikor az ott függő szivárványos zászlót már felgyújtották. A rendőrség garázdaság miatt nyomozást indított.

Viszonylagos csöndben vonult az Auróra nevű klubhoz, közösségi helyiséghez a szélsőjobboldali Légió Hungária nevű szervezet, és szintén csöndben gyújtották fel az ajtó fölött lógó szivárványszínű zászlót – legalábbi erre lehet következtetni olvasónk beszámolójából. Azt mesélte, nyitott ablaknál ültek a nappaliban, általában mászkálnak az emberek az utcán, soha nincs csönd, semmi különöset nem hallott, egészen addig, míg 50 ember full hangerőn el nem ordította a ria-ria Hungáriát.

Ekkor nézett ki az ablakon és indította el a felvételt. Azon már csak a csoport elvonulása látszik:

 

Azt valószínűsíti, hogy a szélsőjobboldali csoport 3-4 perccel azelőtt érkezhetett, és a ria-ria kiáltás után szintén viszonylag csöndben vonult el. Ez utóbbit az olvasónk által küldött videó is megerősíti. (Annak hangját azonban a készítő kérésére levettük.)

Az Auróra a támadás idején zárva volt, a klub vezetését a környéken lakók értesítették.

 

Az esemény után egy órával már a helyszínen volt Pikó András polgármester és a kerületi rendőrkapitány is. A helyszínelés után már kinyitottak, az elkövetők ellen pedig feljelentést tettek gyűlölet-bűncselekmény, garázdaság, sérülékeny csoporttal szembeni megfélemlítés, be nem jelentett demonstráció, rongálás és közveszély okozása miatt. Az Auróra előtti aszfaltra a szélsőjobboldali csoport felfestette a nevét, azt azóta eltávolították.

 

©

A BRFK garázdaság gyanúja miatt nyomozást indított.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Ha újságírók meghalnak, arról csak maguk tehetnek" – film a demokrácia kivéreztetéséről

"Ha újságírók meghalnak, arról csak maguk tehetnek" – film a demokrácia kivéreztetéséről

Eljött a nap, amikor fordulatot vehet a Néppárt és a Fidesz bokszmeccse

Eljött a nap, amikor fordulatot vehet a Néppárt és a Fidesz bokszmeccse

Így lesznek szuperhősök a futárok

Így lesznek szuperhősök a futárok