szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar miniszterelnök szerint sokkal jobban ki kellene fejezni a pártcsalád sokszínűségét.

Memorandumot írt Orbán Viktor az Európai Néppártnak (EPP), a levelet Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár tette közzé a Facebook-oldalán.

A dokumentumban Orbán először méltatta a pártcsaládot, amely nélkül szerinte nem sikerült volna kiszorítani a Szovjetuniót Kelet-Európából, és amely hangosan képviselte és állt ki a hagyományos keresztény családmodell mellett. A miniszterelnök azonban most úgy látja, hogy az EPP szembe megy korábbi elveivel, Fidel Castrót és Karl Marxot élteti, a hagyományos családmodell helyett pedig a genderideológiát hirdeti, a „gyerekek születése helyett a tömeges migrációban” látja a megoldást a népesedéi problémára.

Orbán azt vágta a Néppárthoz, hogy nem vállalja fel a harcot baloldali-liberális szellemi körökkel és médiával.

„Egy centrista, keresztény jobboldalról baloldali irányba csúszó pártszövetség lettünk

– fogalmazott a miniszterelnök.

A kormányfő azt javasolja a pártcsaládnak, hogy fontolja meg stratégiai irányvonalának módosítását, és térjen vissza Wilfried Martens örökségéhez. (A belga politikus 1976-ban alapító tagja és 1992 óta elnöke volt az Európai Néppártnak. 2006. október 23-án a Fidesz nagygyűlésén a magyar kormányt élesen bíráló és Orbán Viktort támogató beszédet mondott.)

Orbán zárásképpen azt kérte, hogy az EPP vezető testületeiben fejeződjön ki a pártcsalád sokszínűsége, és a centrista irányvonal mellett a jobboldali keresztény irányzat képviselői is kapjanak helyet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Fidesz alkalmatlanságának emlékműve: a szaladó Gulyás Gergely

A Fidesz alkalmatlanságának emlékműve: a szaladó Gulyás Gergely

Sírni kezdtek a Haas szerelői, amikor megtudták, hogy Schumacher fia csatlakozik hozzájuk

Sírni kezdtek a Haas szerelői, amikor megtudták, hogy Schumacher fia csatlakozik hozzájuk

Elhunyt Németh János, az Alkotmánybíróság egykori elnöke

Elhunyt Németh János, az Alkotmánybíróság egykori elnöke