szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A rendszerváltás óta idén először történik ilyen a fővárosban.

A rendszerváltás óta idén először került ki az LMBTQ közösség szivárványszínű zászlója Budapest Városháza homlokzatára. Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán azt írta: azért döntöttek így, hogy ezzel is világossá tegyék: Budapest városa büszke minden olyan polgárára, aki él a szabadságával, és kiáll saját közösségéért. Hiszen aki ezt vállalja, az nem csak saját közösségéért teszi, hanem minden közösségért.

„Egy elfogadó város ugyanis minden közösségnek jó. Nemcsak azoknak, akik az LMBTQ közösséghez tartoznak, hanem azoknak is, akik teljesen más módon élik az életüket” – tette hozzá.

Karácsony kiemelte, hogy a „Budapest mindenkié” nem csak egy kampányszlogen. Hangsúlyozta, hogy a főváros tavaly októberben hivatalba lépett vezetése azon dolgozik, hogy minden lakos, minden közösség érezhesse, hogy Budapest az ő otthona is. Abban hisznek, hogy legyen Budapest az előjogok városa helyett a jogok városa, ahol mindenki szabadon állhat ki véleménye, világképe, identitása mellett.

A főpolgármester emlékeztetett rá, hogy idén nem lesz Budapest Pride felvonulás, mert a járványügyi helyzet nem teszi lehetővé hasonló tömegrendezvények megtartását, de a Budapest Pride Kulturális Fesztivál programjaira – az egészségügyi előírások betartásával – sor kerül.

„Bízom benne, hogy jövőre már együtt járhatjuk végig Budapesten a Pride útvonalát és együtt ünnepelhetjük majd a szerelem szabadságát” – írta.

Szintén ma jelentette be Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere, hogy kerületében az azonos nemű élettársak is megkapják a jegyeseknek járó, 50 ezer forintos támogatást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Élet+Stílus

Nem lesz idén Budapest Pride felvonulás

A járvány miatt csak a Budapest Pride Fesztivál kisebb eseményeit rendezik meg idén, húszezer embert nem hívnak össze egy helyre, a felvonulás elmarad - közölték a szervezők.

Őrült részletekkel lehet még jobban feldobni az új BMW M3/M4-eket

Őrült részletekkel lehet még jobban feldobni az új BMW M3/M4-eket

„Nem csinálhattok velem semmit, ti büdös csicskák” – kiabálta a rendőröknek, de tévedett

„Nem csinálhattok velem semmit, ti büdös csicskák” – kiabálta a rendőröknek, de tévedett

Orbán „mindenkit meggyógyít”, de van kórház, ahol már a bergamói drámát emlegetik

Orbán „mindenkit meggyógyít”, de van kórház, ahol már a bergamói drámát emlegetik