szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Legfőbb Ügyészség továbbította Tényi István beadványát.

A Központi Nyomozó Főügyészségre továbbította a Legfőbb Ügyészség Tényi István beadványát, amit a „drog volt Szájer József hátizsákjában” címmel megjelent hvg.hu-s beszámolóhoz mellékelt – írja a 444.hu. Tényi kábítószer-birtoklás gyanúja miatt tett bejelentést.

Szájer József, a Fidesz azóta lemondott európai parlamenti képviselője november végén a kijárási szabályokat megszegve részt vett Brüsszelben egy szexpartin (ami szerinte házibuli volt), a helyszínről pedig az ereszen próbált menekülni. A rendőrök azonban megállították, és a belga ügyészség közlése szerint kábítószert találtak a táskájában. A politikus tagadta, hogy köze lenne hozzá.

A belga rendőrség a drog miatt eljárást indított ellene.

A politikus még a botrány kirobbanása után kilépett a Fideszből, illetve távozott Schmidt Mária közalapítványának kuratóriumától is.

Milyen büntetésre számíthat Szájer, ha a drogügyet rábizonyítják?

A pénteki buliból menekülő Szájer József hátizsákjában drogot találtak a rendőrök, azonban a képviselő tagadja, hogy az övé lenne. Utánajártunk, hogy milyen büntetést kaphat Szájer József amfetaminszármazék birtoklásáért Belgiumban, és vajon szigorúbbak-e a magyar szabályok. Noha mindkét állam törvényei vonatkoznak rá, az biztos, hogy csak egyikben büntethetik meg, és ez Belgium lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Élete végéig fegyházba kerülhet a férfi, aki megölt két villanyszerelőt

Élete végéig fegyházba kerülhet a férfi, aki megölt két villanyszerelőt

Gyorsabb és olcsóbb hitelfolyósítást ígér a Bankszövetség

Gyorsabb és olcsóbb hitelfolyósítást ígér a Bankszövetség

Fán lógó croissant tartotta rettegésben egy krakkói ház lakóit

Fán lógó croissant tartotta rettegésben egy krakkói ház lakóit