szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Blikk utolérte a férfit, aki állítása szerint a szervezője volt annak a brüsszeli bulinak, amelyen a Fidesz EP-képviselője, a később lemondott Szájer József is részt vett.

Belga lapok közölték kedden a hírt, hogy pénteken egy szexparti résztvevőire csapott le a rendőrség Brüsszelben. Nem sokkal később a Fidesz EP-képviselője, Szájer József megerősítette: ő is ott volt a – megfogalmazása szerint – házibulin.

Az üggyel kapcsolatban most a Blikk jelentkezett új részletekkel, ugyanis megszólaltatták azt a férfit, aki állítása szerint az egész este főszervezője volt. Egy David Manzheley nevű, 29 éves orvostanhallgatóról van szó, aki nem is tagadta, hogy szexpartit hívott össze. Elmondása szerint Szájer nem volt meghívva, nem is ismerte a kormánypárti képviselőt. Manzheley azt mondta:

a partira eredetileg 10 vendéget hívott a korlátozások miatt, és kifejezetten kérte, csak olyanok jöjjenek, akik átestek a koronavírus-fertőzésen, hogy nagyobb biztonságban legyenek.

Az eseményen ennek ellenére 25-en jelentek meg, mert többen a barátaikat is magukkal vitték. A férfi elmondása alapján így kerülhetett oda Szájer maga is. A parti helyszíne egyébként – a szervező szavai szerint – a saját lakása volt, ami a buli témájának megfelelően is lett berendezve: a Blikk szerint rózsaszínű szívecskék, pamlagok és egy földre terített matrac volt az első emeleti lakásban, melyről képeket is közöltek.

Már a botrányos házibuli előtt romokban volt a Fidesz-alapító Szájer József brüsszeli karrierje

Szájer József lökhárító volt a Fidesz és az Európai Néppárt közt - ezért a hétvégén ismertté vált lemondásának okát először a politikában keresték a brüsszeli döntéshozók. Logikusnak tűnt, hogy Orbán Viktor harcai felemésztették a kormánypárt első számú európai politikusát. Szájer is engedte, hogy ez legyen a látszat.

“A rendőrség kopogtatás nélkül törte ránk az ajtót” – mondta a parti főszervezője, aki szerint a hatóságok nagyon gorombán viselkedtek velük.

Mégis hogyan tudtuk volna odaadni az igazolványainkat olyan gyorsan, amikor alsónadrág sem volt rajtunk?”

– tette hozzá, hangsúlyozva, hogy drogot nem fogyaszottak. (A belga lapokban erről is írtak, illetve kiderült: Szájer menekülésekor kábítószert találtak a politikus táskájában, de Szájer azt állítja, az nem az övé.)

“Csak iszogattunk, mint egy kávézóban, és persze, közben a vendégek egymással szexeltek. Nem hiszem, hogy ez büntetést érdemel” – mesélte még a házigazda.

A belga ügyészség közleménye szerint a rendőrök azt követően vonultak a helyszínre múlt pénteken, hogy a szomszédok jelentették: a bulizók túl hangosan mulatnak. Végül este 10-kor rájuk is törték az ajtót. Az utána következő események már ismertek: az ügyészségi közlemény szerint Szájer József egy ereszcsatornán próbált elmenekülni, egy járókelő azonosította a rendőrök előtt, akik igazoltatták a vérző kező politikust.

Személyi okmányokat nem tudott bemutatni, ezért hazakísérték, ahol igazolta magát. Szájer ellen kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt eljárást indítottak, de a tényleges vizsgálathoz ki kell kérni a mentelmi jogát – áll az ügyészség közleményében. A képviselő hivatalos közleményében azt állította, a drog nem az övé és nem is fogyasztott belőle. Fel is ajánlotta, hogy végezzenek rajta tesztet, amit végül nem tettek meg.

Szájer József vasárnap lelki terhekre hivatkozva mondott le.

Eddig csak Szájer került célkeresztbe a partizók közül

Legalább két diplomata jelen volt azon a partin, amit a gyülekezési törvényt megsértve tartottak - sajtóhírek szerint egy brüsszeli melegbárban -, de egyelőre csak a fideszes EP-képviselő, Szájer József neve szivárgott ki a médiában, ami nem feltétlenül az újságírók, mint inkább a szivárogtató hatóságok érdeme.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Amatőr módon módosított gyalázkodó képpel gratulál a katonai elitképzéshez Orbán Gáspárnak a győri Fidesz

Amatőr módon módosított gyalázkodó képpel gratulál a katonai elitképzéshez Orbán Gáspárnak a győri Fidesz

Van rosszabb a világjárványnál, legalábbis George Clooney legújabb filmjében

Van rosszabb a világjárványnál, legalábbis George Clooney legújabb filmjében

Meghalt a csernobili atomkatasztrófa tűzoltásának parancsnoka

Meghalt a csernobili atomkatasztrófa tűzoltásának parancsnoka