szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Átcsoportosítják a tanítás nélküli munkanapokat a jövő hétre.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A fővárosi Kassa Utcai Általános Iskolában úgy döntöttek, hogy a járványhelyzet miatt átcsoportosítják a tanévből még hátralévő tanítás nélküli munkanapokat a jövő hétre, így nem lesz tanítás az iskolában március 1-5 között.

Az iskola a Facebookon arra hívta fel a figyelmet, hogy digitális tanítás sem lesz a fenti időszakban az iskolában. A szünetről a nevelőtestület egyhangúlag döntött, és a fenntartó is beleegyezett.

A koronavírusjárvány harmadik hulláma az iskolákat is elérte, egyre több helyen állnak át digitális oktatásra. A PDSZ pedig azt kérte a kormánytól, hogy rendeljék el a teljes digitális oktatást.

Az operatív törzs pénteken közzétett adatai szerint jelenleg 175 óvodában egy-egy csoportot érintően, 118 óvodában és 65 általános iskolában az egész intézményt érintően rendelt el rendkívüli szünetet, továbbá 389 általános iskolában egy-két osztályt és 62 általános iskolában a teljes intézményt érintően digitális tanrendet.

Járványadatok: 123 halott, 4668 fertőzött

Orbán Viktor reggeli rádióinterjújában elmondta, újra azt kell figyelni, hány üres ágy van a kórházakban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!