szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Budapest vezetése szerint oltani, oltani, oltani kellene, ehhez segítséget is ajánlottak.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Közel tízezer embernél végeztek koronavírustesztet a Fővárosi Önkormányzat szervezésében február 18-27. között, a mintáknak ez alkalommal

2,53 százaléka lett pozitív.

Ez az arány majdnem négyszerese annak, amit az év végi ünnepek előtt megszervezett szűréskor jegyeztek fel. Akkor 6523 embertől vettek mintát, és 41 pozitív fertőzöttet találtak (0,62 százalék).

A főváros közleménye szerint a korábbinál jóval magasabb pozitivitási arány is azt mutatja, hogy a vírus itt van, nem lankadhat a figyelem, mindenkinek továbbra is be kell tartania a járványügyi szabályokat.

Budapest vezetése szerint a valódi megoldást a tömeges oltás jelenti – hangsúlyozták, megjegyezve: az önkormányzat már készített egy oltási tervet, amelyet bemutatott az illetékes államtitkárnak. Ebben egyebek mellett tíz oltópont megnyitása szerepel a kerületi egészségügyi intézményekben, gyógyfürdőkben, és a Városligeti Műjégpályán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Melyik telefonért rajong leginkább a világ?

Melyik telefonért rajong leginkább a világ?

Ingyen készít fel az érettségire az ismert matektanár

Ingyen készít fel az érettségire az ismert matektanár

Tíz évvel a japán cunami után ismét járni kezdett egy buddhista templom órája

Tíz évvel a japán cunami után ismét járni kezdett egy buddhista templom órája