Itthon

Tovább gyengült a forint

Az eurót hétfőn délután 266,60/70 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon, 1 forinttal gyengébben a péntek délutáni 265,60/70 forintos árfolyamnál. A kereskedők úgy vélik, a jegybank hétfőn nem vásárolt forintot a bankközi piacon.

Itthon

Levéltár: Gyekiczkit támogatta a kormánytöbbség

Az ellenzék arra kéri Szili Katalin házelnököt, hogy vonja vissza Gyekiczki András jelölését az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára főigazgató-helyettesi posztjára - közölte Demeter Ervin fideszes képviselő, aki szerint a jelölt "az SZDSZ bizalmi embere", s nem független szakértő. Közben a parlament kulturális bizottságának kormánypárti képviselői megszavazták Gyekiczki jelölését; Pető Iván, a bizottság elnöke "rosszindulatú, rosszízű politikai ügynek" nevezte az ellenzék kérését.

Itthon

Kórháztörvény: Mádl aláírta és az Alkotmánybírósághoz fordult

Mádl Ferenc aláírta a kórháztörvényt, ugyanakkor alkotmányértelmezési beadványt nyújtott be az Alkotmánybírósághoz a jogszabály elfogadásának körülményei miatt. A kórháztörvényt a köztársasági elnök egy hete megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek, amely még aznap változatlan formában fogadta el a jogszabályt.

Itthon

Holló András az Alkotmánybíróság új elnöke

Új elnököt választott hétfőn az Alkotmánybíróság, mivel a testület jelenlegi vezetője, Németh János alkotmánybírói megbízatása július 31-én, 70. életévének betöltése miatt megszűnik. A hvg.hu értesülései szerint Holló András kapta a legtöbb szavazatot, helyettese pedig Erdei Árpád lett. Az Alkotmánybíróság új elnöke és helyettese augusztus 1-jén lép hivatalba.

Itthon

Pannonplast-ügy: a Fidesz ellenzéki vizsgálóbizottságot akar

A Fidesz országos választmánya a hétvégén elnökévé újra Kövér Lászlót, alelnökévé pedig Ódor Ferencet, Simicskó Istvánt, Németh Zsoltot, Szalay Annamáriát, Dobó Lászlót, Balogh Józsefet és Kovács Zoltánt választotta. A választmány felhatalmazta Orbán Viktort társszervezeti megállapodások megkötésére a Magyar Kereszténydemokrata Szövetséggel, a Kisgazda Polgári Egyesülettel és a Fidelitasszal. A párt megbeszéléseket kezdeményez az MDF-fel is. A Pannonplast-ügy kapcsán egy határozatot fogadott el a választmány, amely ellenzéki képviselők bevonásával rész-vizsgálóbizottság létrehozását indítványozza.

Itthon

Jobboldali szervezetek tüntetést szerveznek az Erzsébet hídi demonstráció évfordulójára

Visszautasították a rendőrséggel való egyeztetést a Lelkiismeret '88 csoport illetékesei a július 4-re tervezett Erzsébet hídi tüntetéssel kapcsolatban. A szervezet a híd járdáin kíván megemlékezni az egy évvel ezelőtti blokádról. Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője megdöbbent azon, hogy a tüntetés szervezői között polgári körös mozgalmak is vannak. A Fidesz szerint Lendvainak "nyári pihenőre van szüksége".

Itthon

Roma Parlament: Kolompár megválasztása szabályellenes

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) Roma Parlament-frakciója szerint Kolompár Orbánt a szabályokat megsértve választották elnöknek, emiatt félő, hogy a szervezet működésképtelenné válik - közölte az MTI-vel a képviselőcsoport vasárnapi ülését követően közleményben.

Itthon

A WAZ a HVG stratégiai partnere

A HVG Kiadói Rt. főbb tulajdonosai megállapodtak Németország egyik legnagyobb kiadóvállalata, a Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) vezetőivel arról, hogy az esseni cég 75 százalékos részesedést szerez a HVG Rt.-ben.

Itthon

UEFA: százmilliókat kaptunk a majdnem semmiért

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyilvánosságra hozta, hogy az előző szezon kupasorozataiban érdekelt csapatok mennyi juttatást kaptak szereplésükért: ezek szerint a magyar résztvevők közül a Zalaegerszegi TE kereste a legtöbbet.

Itthon

Ellenállási mozgalmat szervez a MIÉP

A MIÉP által szervezett ellenállási mozgalom tüntetésekkel, demonstrációkkal és sztrájkokkal szeretné elérni célját. Csurka István a "nemzeti érzelmű pártok" részvételére is számít.

Itthon

Tímár József az új vezér az Állami Autópálya Kezelő élén

Rendkívüli felmondással azonnali hatállyal megszüntette Bitvai Miklós, az Állami Autópálya Kezelő Rt. (ÁAK) vezérigazgatójának munkaviszonyát Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter, aki nem sokkal később Tímár Józsefet, az Állami Közúti Műszaki és Információs (ÁKMI) Kht. eddigi igazgatója nevezte ki a megüresedett posztra.

Itthon

Távozásra szólítja fel Horváth Aladárt a CSZOSZ

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) szerdai rendkívüli közgyűlésén született döntések elfogadására szólítja fel Horváth Aladárt a Cigány Szervezetek Országos Szövetsége (CSZOSZ) és annak OCÖ-beli képviselőcsoportja.

Itthon

Csillag beígérte a felelősségrevonást Pakson

Kormánytisztviselők csütörtök este cáfolták, hogy a gazdasági tárca javaslatára menesztenék az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) vezetését, illetve a Paksi Atomerőmű vezérigazgatóját. Csillag István gazdasági miniszter kijelentette, hogy sem ő, sem az általa elnökölt Országos Atomenergia Bizottság nem döntött személyi kérdésekről a pénteki ülésen.

Itthon

Vádemelés Princz Gábor és társai ellen, illetve a Concordia Rt. ügyében

Vádat emeltek Princz Gábor, a Postabank volt elnök-vezérigazgatója és a bank hat más egykori vezetője ellen, összesen 36,1 milliárd forint vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. Vádemelés történt Simon László, Korompai Nikolett és 13 társa ellen a Concordia Rt., illetve a GMS 96 Kft. ügyében is, összesen 160 millió forint vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt.

Itthon

Átadták az új veszprémi börtönt

A csütörtökön átadott új veszprémi börtön egy év alatt épült fel 13 ezer négyzetméteres területen, 2,5 milliárd forintos költséggel, és 214 fogva tartott elhelyezésére ad lehetőséget. Magántőkéből két nagy börtön építése kezdődhet meg a közeljövőben Kelet-, illetve Nyugat-Magyarországon - mondta az átadást követő sajtótájékoztatón Bárándy Péter igazságügy-miniszter.

Itthon

Centrum: alkotmányellenes a pártalapítványi törvény

A Centrum arra kéri a köztársasági elnököt, hogy a pártalapítványok támogatásáról szóló, hétfőn elfogadott törvényt küldje vissza az Országgyűlésnek, vagy forduljon az Alkotmánybírósághoz. A párt alkotmányba ütközőnek tartja, hogy csak a parlamenti pártok alapítványai kaphatnak költségvetési támogatást.

Több mint 9 milliárdért ad tanácsokat a Századvég Palkovicséknak

Több mint 9 milliárdért ad tanácsokat a Századvég Palkovicséknak

Tesztelik az ibuprofént a koronavírus kezelésére

Tesztelik az ibuprofént a koronavírus kezelésére

Radar360: Radikális változtatást sürget Goodall

Radar360: Radikális változtatást sürget Goodall

A magyarok legalább harmadának már van légkondicionálója

A magyarok legalább harmadának már van légkondicionálója

Készüljön rá: az Android 11-ben mindig összeomlanak majd bizonyos appok

Készüljön rá: az Android 11-ben mindig összeomlanak majd bizonyos appok

Konkrét válasz helyett inkább csak kioktatta Rétvári a kórházak felkészüléséről érdeklődő jobbikost

Konkrét válasz helyett inkább csak kioktatta Rétvári a kórházak felkészüléséről érdeklődő jobbikost

Kiemelt nemzetgazdasági érdek lesz, hogy ki nyithat kaszinót

Kiemelt nemzetgazdasági érdek lesz, hogy ki nyithat kaszinót

Gázpisztollyal lőttek ki egy lakás ablakából a XIII. kerületben

Gázpisztollyal lőttek ki egy lakás ablakából a XIII. kerületben

A címlapról ajánljuk