Itthon

Paksi Atomerőmű: személyi mulasztás okozta a gázképződést

Személyi mulasztást és az érvényes tájékoztatási menetrend megsértését állapították meg a Paksi Atomerőműben a múlt szombaton végrehajtott vegyszeradagolást követő gázképződés ügyében - ismerte el Kováts Balázs, az erőmű tájékoztató és látogató központjának vezetője. Az üzemzavar minél biztonságosabb felszámolása érdekében Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter miniszteri biztost nevezett ki az üzemzavarral foglalkozó szakértői csapat mellé.

Itthon

Harminchárom halottja van a siófoki busztragédiának

Súlyos tömegszerencsétlenség történt egy vasúti átkelőben Siófok közelében csütörtök reggel, amikor egy német turistabusz összeütközött egy vonattal; harminchárman vesztették életüket, több súlyos sérült van. Az MTI értesülése szerint a szerencsétlenül járt emeletes busz a vasúti átjáróban, Siófok határában a nagy forgalom miatt megállt a síneken, s a vonat beleszaladt; a fénysorompó működött. Délután öt órakor elszállították a kettétört autóbuszt az átjáróból, a vasúti forgalom azonban várhatóan csak péntek reggelre áll helyre.

Itthon

Jelentést vár az ORFK a kendertüntetés biztosításáról

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vezetője szakmai szempontok alapján akarja megvizsgálni a vasárnapi budapesti kendermag-tüntetés rendőri biztosítását, és ha felmerül a mulasztás gyanúja, akkor vizsgálatot rendel el - közölte Garamvölgyi László ezredes, az ORFK kommunikációs igazgatóságának vezetője. Salgó László vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány péntek reggelre kérte a demonstráció biztosításával kapcsolatban a BRFK vezetőjének, Kökényesi Antal vezérőrnagynak a jelentését.

Itthon

Magyar küldöttség tárgyal Washingtonban az iraki misszióról

Washingtonban folytat megbeszéléseket az Országgyűlés négypárti delegációja, Eörsi Mátyás (SZDSZ), Font Sándor (MDF), Gedei József (MSZP), és Balla Mihály (Fidesz) képviselők, valamint Bársony András, a külügyminisztérium politikai államtitkára. A küldöttség az iraki békefenntartással kapcsolatos amerikai álláspontról tájékozódik; Washingtonban értetlenség fogadja a magyar részvételt ellenző hangokat.

Itthon

Gyurcsány nem válik meg a vagyonától, Szilvásy távozik

„Vagyonomtól nem tudok, nem akarok megszabadulni, azt úgy kell működtetni, hogy magánüzlet és közpolitika között világos határvonal legyen” - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc, aki közölte: eskütétele napján megszűnik üzletembernek lenni. Mivel a sporttárca várományosa korábban üzleti kapcsolatban állt Szilvásy György jelenlegi közigazgatási államtitkárral, utóbbi az összeférhetetlenség miatt állását kényszerül feladni.

Itthon

Bírálja a legfőbb ügyészt az alkotmányügyi bizottság

Elfogadta a parlament alkotmányügyi bizottságának kormánypárti többsége azt a jelentés-tervezetet, amely egy tavaly júniusi, leszavazott interpellációról szólva ismét bíráló megjegyzéseket tartalmaz a legfőbb ügyészre nézve. A testület keddi ülésén Polt Péter - egyenként reagálva a tizennégy pontra - visszautasította és alaptalannak nevezte az elmarasztaló észrevételeket.

Itthon

Orbán meghívta a kisgazdákat a Fideszbe

Orbán Viktor volt kormányfő meghívta a kisgazda eszmék képviselőit "a megújuló és kibővülő magyar polgári szövetségbe" kedden, a Kisgazda Polgári Egyesület (KPE) Kerekegyháza-Kunpusztán tartott baráti találkozóján. A Fidesz elnökjelöltje javasolni fogja a Fidesz elnökségének, hogy kössenek társszervezeti megállapodást a KPE-vel.

Itthon

Kié lesz a budapesti vízisportpalota?

A magyar főváros nyerte el a 2006-os úszó, műúszó, műugró és hosszútávúszó Európa-bajnokság rendezési jogát, többek között azzal, hogy a pályázatban egy vadonatúj vizessport-komplexum építését ígérte meg. A legalább 6-7 milliárdos beruházás körül azóta is folynak a viták. Ön mit gondol, az úszópalota hasonló politikai torzsalkodásokra ad majd alkalmat, mint a Nemzeti Színház vagy a Budapest Sportaréna építése?

Itthon

Fidesz: a kedvezménytörvény "magyartalanítása" zajlik

A Fidesz-frakció véleménye szerint a kedvezménytörvényben a kormány által tervezett módosítás nem más, mint az eredeti jogszabály "magyartalanítása". Németh Zsolt, a Fidesz-frakció helyettes vezetője a változtatást tipikus példának nevezte arra, hogy "miként lehet valamit megőrizve megsemmisíteni".

Itthon

Országgyűlés: továbbra sincs egyetértés az iraki misszió ügyében

Az Országgyűlés kedden megtartotta az iraki békefenntartáshoz való magyar katonai hozzájárulásról szóló határozati javaslat általános vitáját. Az ellenzék továbbra is nemzetközi felhatalmazáshoz köti a kétharmados többséget igénylő döntés támogatását; a parlament honvédelmi bizottsága jövő hétfőn vitatja meg a módosító javaslatokat.

Itthon

Félmillió forintos kikiáltási árról indul Kovács tolla

Félmillió forintos kikiáltási árról indul a Polgár Galéria árverésén az a golyóstoll, amellyel Kovács László külügyminiszter írta alá az ország európai uniós csatlakozásáról szóló szerződést Athénban. A befolyó összeget az anyagi nehézségekkel küzdő Rádió C javára ajánlják fel.

Itthon

Átvonulhatnak Magyarországon az iraki békefenntartó erők

Az Országgyűlés hétfőn nagy többséggel hozzájárult ahhoz, hogy az Irak újjáépítéséhez szükséges békefenntartói és humanitárius feladatokban részt vevő nemzetközi erők 2004 végéig használhassák a magyar légteret, közutakat, illetve vasútvonalakat.

Itthon

Feljelentést tesz a Kendermag Egyesület

Feljelentéseket tesz a Kendermag Egyesület a vasárnapi Vörösmarty téri marihuána-legalizációs demonstráción történt üvegdobálás, ruhatépkedés, rongálás miatt. A kettéválasztott téren az ellentüntetők sípolással, dobálással, dulakodással akadályozták meg a dekriminalizációt támogató tüntetés lezajlását; a rendőrség végül feloszlatta a demonstrációt.

Itthon

Az Állatkertből a környezetvédelmi tárca élére

Medgyessy Péter miniszterelnök a Fővárosi Állat- és Növénykertet sikeresen menedzselő főigazgatót, az ELTE biológia-népművelés szakán végzett, később környezetvédelmi szakmérnöki képesítést is szerzett Persányi Miklóst jelöli a környezetvédelmi és vízügyi tárca élére. Az elmúlt kormányzati ciklusban három minisztert, Pepó Pált, Ligetvári Ferencet és Turi-Kovács Bélát "elfogyasztó" minisztérium élén tehát egy év elteltével ismét változás következik be. Vajon meddig marad a kormány tagja Persányi Miklós?

Itthon

Budapesten emelkedtek a parkolási díjak

Budapesten hétfőtől emelkedtek a parkolási díjak: várakozási övezetenként legfeljebb 40 forinttal kell többet fizetniük az autósoknak. Demszky Gábor főpolgármester döntésével a parkolási díjak általános forgalmiadó-tartamának 12-ről 25 százalékra való növelése miatt emelkedtek a várakozási tarifák.

Itthon

Kedden kezd vitát a parlament az iraki katonai misszióról

Az Országgyűlés hétfőn dönthet arról, hogy megengedi-e az Irak újjáépítéséhez szükséges békefenntartói és humanitárius feladatokban részt vevő nemzetközi erőknek a magyar légtér, közutak, illetve vasútvonalak használatát. Az iraki békefenntartáshoz történő magyar katonai hozzájárulás ügyében viszont 190 igen szavazat mellett 140 nem vokssal elutasították a négyötödös többséget igénylő döntést, így a 300 fős kontingens kiküldéséről kedden kezdheti meg a vitát a Ház.

Itthon

A butaság forradalma

A rendszerváltás utáni magyar demokráciának voltak emlékezetesen szégyenteljes pillanatai. A Kónya-Pető vita mutatta meg először, milyen az, ha (az akkor meggyökeresedett kifejezéssel élve) bundás indulatok szabadulnak el. A tévé nyilvánossága előtti inszinuáció, Göncz Árpád kifütyülése a Kossuth téren, Torgyán "féregirtós" beszéde, az úgynevezett becsület-napi megemlékezések, az évenként ismétlődő fújolás a 301-es parcellánál, az irodalmi Nobel-díj utáni tévés zsidózás és az Erzsébet-híd blokádja mellé május 4-én bekerült a sorba a Vörösmarty téri kenderellenes demonstráció is.

Itthon

Négy új miniszter a kormányban

Négy új minisztert nevezett meg Medgyessy Péter miniszterelnök hétfőn, napirend előtti felszólalásában a parlamentben. A kormányfő az esélyegyenlőség javítása érdekében tárca nélküli miniszteri posztot hoz létre, amelyet Lévai Katalin, a munkaügyi minisztérium esélyegyenlőségi főigazgatóságának vezetője foglal majd el. Persányi Miklós váltja Kóródi Máriát a környezetvédelmi, Gyurcsány Ferenc Jánosi Györgyöt a sport- és Hiller István Görgey Gábort a kulturális tárca élén.

Itthon

Irak három övezetre bontását tervezi az amerikai kormány

Amerikai, brit és lengyel irányítással három övezetre tervezi felosztani Irakot az amerikai kormány, amely a stabilizációban az ENSZ Biztonsági Tanácsának csak humanitárius szerepet szánna. A békefenntartásban való részvételre eddig hét ország vállalkozott.

Elvesztette magánvagyon jellegét: tíz éve volt a nagy nyugdíjlenyúlás

Elvesztette magánvagyon jellegét: tíz éve volt a nagy nyugdíjlenyúlás

Bestiálisan végezték ki keresztény áldozataikat az Iszlám Államhoz köthető dzsihadisták Indonéziában

Bestiálisan végezték ki keresztény áldozataikat az Iszlám Államhoz köthető dzsihadisták Indonéziában

„Tökéletes digitális oktatatást lehet csinálni akár eszköz nélkül is”

„Tökéletes digitális oktatatást lehet csinálni akár eszköz nélkül is”

Ha számot tesz a jelszavába, ne a végére tegye és ne egyest

Ha számot tesz a jelszavába, ne a végére tegye és ne egyest

Verseny a koronavírus-vakcinákért: elkezdődött, amitől sokan féltek

Verseny a koronavírus-vakcinákért: elkezdődött, amitől sokan féltek

„Utoljára akkor tudtam édesanyámmal beszélni, amikor elvitte a mentő”

„Utoljára akkor tudtam édesanyámmal beszélni, amikor elvitte a mentő”

Két balatoni kempingből egyet sikerült eladni a Bahartnak

Két balatoni kempingből egyet sikerült eladni a Bahartnak

Hatalmasat nőtt a gyógyszertárak forgalma november elején

Hatalmasat nőtt a gyógyszertárak forgalma november elején

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával