szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egyre több mikro-, kis- és közepes vállalkozás veszi igénybe a regisztrált álláskeresők foglalkoztatásához igényelhető egy éves teljes járulékmentességet, márciusban több kis cég jelezte igényét, mint januárban és februárban együttvéve - tájékoztatott Pirisi Károly, a Foglalkoztatási Hivatal főigazgatója.

A kedvezmény az év elejétől vehető igénybe, januárban és februárban 728 cég kérte a járulékmentességet, márciusban már 1.090 - hangsúlyozta a főigazgató. A januárban és februárban jelentkezők között 553 volt mikrovállalkozás, 165 kis és közepes cég, illetve 10 civil szervezet is vállalta regisztrált álláskeresők foglalkoztatását. Összesen 941 regisztrált álláskereső jutott így munkához januárban és februárban.

A márciusban kedvezményre jelentkező munkáltatók csaknem 1.400 regisztrált álláskeresőt alkalmaztak. A legtöbb munkáltató Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből veszi igénybe a járulékkedvezményt. A kedvezményt a legfeljebb 250 dolgozót foglalkoztató cégek, civil szervezetek vehetik igénybe, ha legalább 3 hónapja regisztrált álláskereső foglalkoztatását vállalják. Ezek szerint egy évig kedvezményes járulékkal, további egy évig pedig kedvezmény nélkül
kell vállalni a foglalkoztatást.

A munkáltatóknak bizonyos kereseti mértékig egy évig nem kell megfizetniük a társadalombiztosítási és a munkáltatói járulékot, az egészségügyi hozzájárulást. A kedvezmény mértéke elérheti dolgozónként, hónaponként a 27.951 forintot. Ez a lehetőség javítja a kis cégek versenyképességét, hozzájárul az álláskeresők elhelyezkedéséhez.

A munkáltatók a helyileg illetékes munkaügyi kirendeltségen köthetnek megállapodást a kedvezmény igénybevételéről. A kedvezményt nem visszaigénylik, hanem a hónaponkénti bevallásban tételesen közlik. Az igénybevétel jogszerűségét az adóhatóság és a helyi munkaügyi központ is ellenőrzi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Karrier

Mikrovállalkozások veszik igénybe az éves járulékkedvezményt

A január 1-jétől hatályos, egy éves járulékkedvezményt 81 munkáltató vette igénybe idáig, közülük 60 mikrovállalkozás, 16 kisvállalkozás, 2 középvállalkozás és 3 civil szervezet - közölte Pirisi Károly, a Foglalkoztatási Hivatal főigazgatója.

MTI Karrier

Januártól 900 ezer munkáltató kaphat teljes járulékkedvezményt

Januártól 900 ezer munkáltató kaphat teljes járulékkedvezményt egy éven át, ha egy évig tovább foglalkoztatják azt az álláskeresőt, akit legalább három hónapja már regisztráltak a munkaügyi központnál – közölte Csizmár Gábor foglalkoztatáspolitika és munkaügyi miniszter.

Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

Újabb 159 milliárd forintot osztott szét a kormány, papíron a gazdaság védelmére

Újabb 159 milliárd forintot osztott szét a kormány, papíron a gazdaság védelmére

A csecsenföldi melegek üldözése mutat rá igazán, hogyan gondolkodik a putyini Oroszország

A csecsenföldi melegek üldözése mutat rá igazán, hogyan gondolkodik a putyini Oroszország