szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A BlackRock Inc. 2010. szeptember 2. napján kézhezvett tájékoztatása alapján a Richter Gedeon Nyrt.

A BlackRock Inc. 2010. szeptember 2. napján kézhezvett tájékoztatása alapján a Richter Gedeon Nyrt. bejelenti, hogy a BlackRock Inc szavazati joga a részvénytársaságban 5,09%-ról 4,89%-ra változott – áll a Richter közleményében.

Az irodáival a világ 24 országában jelen lévő, 8400 főt foglalkoztató BlackRock által kezelt eszközök értéke a cég tájékoztatása szerint 3150 milliárd dollár volt.

Richter nagytulajdonosok

A Budapesti Értéktőzsde honlapja június 17-ei adatok alapján csak három olyan tulajdonost sorol fel, amelynek részesedése a cégben meghaladja az 5 százalékot. Miután a magyar állam tavaly visszavásárolta az öt évvel korábban kibocsátott átcserélhető kötvényeket, s újakat dobot piacra helyette, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek továbbra is egy 25,12 százalékos pakett van a kezében, míg a The Bank of New York Mellon letétkezelő az említett napon 1,27 millió Richter papírt birtokolt, ami a bevezetett mennyiség 6,2 százaléka.

A hramadik 5 százalék feletti tulajdonos az Aberdeen Asset Management PLC's Fund Management Operating Subsidiaries (UK) befektetési alap, amely július 2-án jelezte, hogy befolyása a részvénytársaságban 10,5-ről 15,25 százalékra növekedett.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!