szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Magyar Telekom a Budapesti Értéktőzsde hivatalos honlapján jelezte, hogy a társaság igazgatósága szerdai ülésén úgy...

Magyar Telekom a Budapesti Értéktőzsde hivatalos honlapján jelezte, hogy a társaság igazgatósága szerdai ülésén úgy döntött, hogy részvényjuttatási programot indít, amelynek keretében a vállalat legjobban teljesítő munkavállalói Magyar Telekom részvényekhez juthatnak. A program kiváltja, és egyenértékű lesz a 2010-re elkülönített – 1.5 százalékos béremelésnek megfelelő – célprémium kerettel.

A program keretében a cég mintegy 858 000 sajátrészvényt kíván a legjobban teljesítő dolgozói között kiosztani 2010 decemberében. A végső részvénydarabszám az odaítélés napján érvényes árfolyam függvényében változhat. A részvényeket 2012 év végéig nem lehet értékesíteni, azonban osztalékkifizetésre már addig is jogosultak – áll a közleményben.

A program célja, hogy elősegítse a tulajdonosi és munkavállalói érdekek harmonizációját valamint, hogy erősítse a lojalitást és a tulajdonosi szemléletet a kulcsfontosságú dolgozók körében. Pénzügyi szempontból a részvényjuttatás kedvezőbb a 1.5 százalékos béremelésnek megfelelő célprémium keret kifizetésénél, mivel előnyösebb a szabad cash flow-ra gyakorolt hatása. A szabad cash flow várhatóan mintegy 800 millió forinttal javul 2010-ben a célprémium keret kifizetéséhez képest.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fizeti szurkolói koronavírustesztjét a DAC a vasárnapi örökrangadó előtt

Fizeti szurkolói koronavírustesztjét a DAC a vasárnapi örökrangadó előtt

Hibának tűnhet, de funkció: a YouTube-on máshogy kell beletekerni a videókba

Hibának tűnhet, de funkció: a YouTube-on máshogy kell beletekerni a videókba

Rendőrség: Nem veszélyes a közrendre a színművészeti elfoglalása

Rendőrség: Nem veszélyes a közrendre a színművészeti elfoglalása