szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A hazánkban is piacvezető svájci cég adózott profitja 2,28 milliárd dollár volt a július és szeptember közötti három...

A hazánkban is piacvezető svájci cég adózott profitja 2,28 milliárd dollár volt a július és szeptember közötti három hónapban, ez pedig 8,4 százalékkal magasabb a 2009 hasonló időszakában realizált profitnál. A Bloomberg 15 szakértő megkérdezésével összeállított elemzői konszenzusa 2,22 milliárd dolláros eredményt valószínűsített.

A nyereség megugrásában komoly szerepet játszott az árbevétel dinamikus növekedése: a forgalom nyolcadával 12,6 milliárd dollárra emelkedett. Különösen a magas vérnyomás, illetve a szemproblémák kezelésére alkalmas készítmények iránti kereslet növekedése hajtotta az értékesítést. A forgalmi adatok javítása azért kiemelten fontos a vállalat számára, mert a Novartis két fontos terméke, a Diovan vérnyomáscsökkentő, és a Gleevec leukémia kezelésére alkalmas szer szabadalmi védettsége is elkezd kifutni az Egyesült Államokban 2012-ben, s a lejárt védettség miatt kieső bevételeket mindenképpen pótolni szeretné a cég.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyolc és fél évet kaptak a fesztiválon drogot áruló hollandok

Nyolc és fél évet kaptak a fesztiválon drogot áruló hollandok

Rendkívüli uniós csúcs lesz ma a járványról

Rendkívüli uniós csúcs lesz ma a járványról

Az örökifjú séf – recept

Az örökifjú séf – recept