szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A Bloomberg által megkérdezett elemzők prognózisainak mediánja 2,43 milliárd euró volt.

A Bloomberg által megkérdezett elemzők prognózisainak mediánja 2,43 milliárd euró volt. Az egyszeri tételeket is figyelembe véve 2,83 milliárd euróra rúgott a profit, ami 47 százalékos éves szintű emelkedést jelent.

A társaság év/év alapon 4,3 százalékkal növelte a kitermelést a harmadik negyedévben; az árbevétel – döntően az átlagos olajár 13 százalékos emelkedésének köszönhetően – 19 százalékkal, 40,18 milliárd euróra emelkedett. 2011-ben a Total várhatóan nem növeli az ideihez hasonló mértékben a kitermelést – áll a péntek reggel közzétett gyorsjelentésben.

A befektetőknek tetszettek az eredmények: a Total részvényárfolyama a pénteki kereskedés elején 1,6 százalékos pluszban járt.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!