szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A várakozásokat is jóval meghaladó mértékben csökkent a világ egyik legnagyobb mozdony és erőműgyártójának számító...

A várakozásokat is jóval meghaladó mértékben csökkent a világ egyik legnagyobb mozdony és erőműgyártójának számító francia Alstom nyeresége üzleti évének első felében. A vállalat nettó profitja 29 százalékkal maradt el a 2009 hasonló időszakában realizálttól, ráadásul a közölt 401 millió eurós adat a Bloomberg elemzői konszenzusánál is bő 100 millió euróval kevesebb. Az árbevétel 8, a megrendelések 21 százalékkal estek vissza.

Ráadásul, ha mindez nem lett volna még elegendő a részvényesek elkeserítéséhez, a cég vezetése a számok közlésével egy időben jelezte, hogy csökkenő marginokkal számol a következő esztendőkre: a folyó és a következő üzleti évben is 7-8 százalék között lehet az üzemi eredményhányad.

Az indoklás szerint a gyenge eredményeket az okozta, hogy számos közműszolgáltató visszamondta korábbi megrendelését a július és szeptember közötti három hónapban. Azóta egyébként a BKV is szakított az Alstommal: az öt éve kötött metróbeszerzésről szóló, 65 milliárd forint értékű szerződést októberben mondta fel a budapesti közlekedési vállalt.

Mindezek fényében nem meglepő, hogy az Alstom igen gyengén kezdett a párizsi kereskedésben. A vállalat részvényei fél 10 magasságában 1,8 százalékos mínuszban álltak, amivel a CAC-40 harmadik legrosszabbul teljesítő papírjának számított az Alstom.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meglettek Lady Gaga elrabolt kutyái

Meglettek Lady Gaga elrabolt kutyái

Film készül a titokban megkeresztelt és elrabolt zsidó gyermekről

Film készül a titokban megkeresztelt és elrabolt zsidó gyermekről

Der Standard: Amit Kurz csinál, az lightos orbáni politika

Der Standard: Amit Kurz csinál, az lightos orbáni politika