szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A gépipari óriás hangsúlyozta, hogy a vártnál magasabb kifizetés – az elemzők 2 euróra számítottak előzetesen - az...

A gépipari óriás hangsúlyozta, hogy a vártnál magasabb kifizetés – az elemzők 2 euróra számítottak előzetesen - az európai gazdasági növekedés beindulásának köszönhető. Az elmúlt 3 évben a részvényesek 1,6 eurós osztalékot zsebelhettek be, a 2,7 ehhez képest jelentős előrelépésnek felel meg.

Peter Loescher, a társaság vezérigazgatója egyenesen úgy nyilatkozott, hogy a Siemens egyértelműen kifelé tart a válságból, méghozzá teljes gőzzel. Az árbevétel növekedésének üteme gyorsul, amely lendület a jelenlegi előrejelzések szerint egészen biztosan kitart 2011-ben is.

A Siemens bevétele a harmadik negyedévben 7,7 százalékkal 21,23 milliárd euróra nőtt 2009 hasonló időszakához képest, ami jobb, mint az elemzők által várt 20,35 milliárd euró.

A társaság nettó eredmény soron eközben 396 millió eurós veszteséget könyvelt el – ez megfelelt az elemzők várakozásának -, ami első ránézésre elkeserítő, a társaság azonban jelezte, hogy a jelentős mínusz egyszeri tételeknek tudható be.

A részvény emelkedést mutatott a frankfurti parketten, ami elsősorban az osztalékemelésnek volt köszönhető. Délelőtt fél 11-kor a jegyzés 3,0 százalékos pluszban állt.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Katalizátortolvajokat fogtak el a szekszárdi rendőrök

Katalizátortolvajokat fogtak el a szekszárdi rendőrök

EUobserver-elemzés: Új szelek kezdenek fújni Brüsszelben

EUobserver-elemzés: Új szelek kezdenek fújni Brüsszelben

Drágán spórolni: teszten az első konnektoros, 21 millió forintos Toyota RAV4

Drágán spórolni: teszten az első konnektoros, 21 millió forintos Toyota RAV4