szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 2010-es sanghaji Expo magyar pavilonja százezer euróért (mintegy 30 millió forintért) kelt el, így a hatmillió látogatót fogadott épület Csöcsiang tartomány Csuosan városában kel új életre - írja a Napi Gazdaság.

A különleges gazdasági övezetnek számító városban 30 millió jüanos beruházással felépülő park központja lesz a magyar pavilon - közölte a Napi Gazdaság.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a lap kérdésére írásban megerősítette az adásvételt, hangsúlyozva, hogy nem adhatta el a pavilont, mert az épület nem volt az állam tulajdonában.

A minisztérium szerint Magyarország egy független értékbecslést követően a magyar pavilon beépített, illetve be nem épített ingóságait értékesítette 100 ezer euróért − még  2011-ben. A vevő egy üzleti vállalkozás volt, amely jelezte, hogy egy kínai városban turisztikai célokra újraépíti az épületet.

A Napi értesülései szerint a magyar pavilon "újjáépítését" Andy Fu szorgalmazta. A magyar−kínai kereskedelemben is aktív üzletember a magyar borkivitelben is érdekelt, így nem véletlen, hogy Csousan testvérvárosa Szekszárd lett a közelmúltban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarországon elsőként: 5G-hálózaton küldött át röntgenfelvételt egy egyetemista

Magyarországon elsőként: 5G-hálózaton küldött át röntgenfelvételt egy egyetemista

Szijjártó: George Clooney politikai ismeretei korlátosak

Szijjártó: George Clooney politikai ismeretei korlátosak

Tízből kilenc magyar hobbicukrász feketén ad el

Tízből kilenc magyar hobbicukrász feketén ad el